Šakočio brolis – Baumkuchen

Reikės:

  • Kiaušinių – 9 vnt.;
  • Sviesto – 400 g.;
  • Miltų – 230 g.;
  • Cukraus – 400g.;
  • Vanilės esencijos – keli lašai;
  • Krakmolo – 150 g.;
  • Kepimo miltelių – 4,5 a.š.;
  • Šokolado (nebūtinai) – 100g.
  1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukame su cukrumi.
  2. Nuo 6 kiaušinių trynių atskiriame baltymus. Trynius ir likusius 3 kiaušinius dedame į sviesto ir cukraus masę, įlašiname vanilės esencijos. Viską išplakame, kol šiek tiek pabals.
  3. Kepimo miltelius, krakmolą ir miltus sumaišome tarpusavyje. Persijojame per sietelį. Sausus produktus kruopščiai įmaišome į plakinį.
  4. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į turimą tešlą.
  5. Pasiruošiame kepimo formą (aš naudojau stačiakampę kepimo formą 33/20cm.): kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Dugną ir šonus patepame aliejumi.
  6. Į kepimo formą dedame kelis šaukštus paruoštos tešlos. Paskirstome po visą formos dugną. Kepame 200 laipsnių karščio gerai įkaitintoje orkaitėje, kol viršus taps rusvas. (P.S. kepinys turi kepti orkaitės beveik pačiame viršuje, nes kitaip perkeps apatiniai sluoksniai.)
  7. Kai sluoksnis iškepęs, ant jo vėl plonai užtepame tešlos. Kišame atgal į orkaitę. Procesą kartojame iki tol, kol visa tešla bus iškepta.
  8. Kai užtepame paskutinį sluoksnį, pyragą kepame  orkaitės viduryje 10-15 min..
  9. Ištirpiname šokoladą.
  10. Atvėsusio pyrago viršų užglaistome tirpintu šokoladu. Laukiame, kol šokoladas sustings.

Darbo daug, tačiau tikrai verta pabandyti. Be to, galima porciją sumažinti. Nes iš šios porcijos išeina ne toks jau ir mažas pyragas. 🙂

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Šakočio brolis – Baumkuchen” komentarai: 26

  1. Vilma

    Įdomus receptas, šią savaitę kaip tik išbandžiau, bet niekaip nesuprantu, kaip žmonės sugeba kepti biskvitus 200 laipsnių temperatūroje!? 🙂 Man tokiame karštyje viskas dega! Perėjau prie žemesnės temperatūros, iškepdavau sluoksnius iki parudavimo, po paskutinio sluoksnio dar 10 min., galutiniame variante šakotis gavosi perkepęs 😦 Ypač apatinis sluoksnis. Supratau, kad kepti reikia dar žemesnėje temperatūroje ir trumpiau iki paskutinio sluoksnio. Na ir 400 g cukraus man pasirodė nežmoniškai daug 🙂 Bet autorės idėja verta dėmesio, tik reikia “atmušti“ ranką kepant 🙂

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Labai gaila, kad viskas išėjo veltui.
      Na, biskvitas dažniausiai kepamas tokioje temperatūroje. Na dar 180 laipsniu pasitaiko, bet ir ir tai retai.
      Ar neperdaug tepėte tešlos? Ar kepinys buvo 20cm nuo orkaitės viršaus? O gal per ilgai kepėte? Nes sluoksniai turi ne visiškai iškepti, o tik lengvai paruduoti jų viršus.
      O dėl tokio kiekio cukraus baimintis nereikia. Juk koks jis išeina didelis.

      Patinka

      Atsakyti
  2. Ernesta

    VALIO! Man viskas gavosi puikiai, labai skanus pyragas, tik gal Ispanijoj miltai kitokie, tai tesla gavosi tirstoka, bet as praskiedziau trupuciu grietines, manau del to skonis nenukentejo, nes gavosi liuks

    Patinka

    Atsakyti
  3. Rima

    Sveiki,dariau jusu pasiulyta sakocio broli ir jis visai neturi net sakocio skonio. Zmones komentaruose rasantys apie jo skoni,matyt seniai valge gera sakoti,kad sulygino du skirtingus skonius i viena… Viskas gavosi gerai,tik sausas ir zinoma jis labiau primena kieta sloksnouta pyraga nei sakoti,bet dantu kietumas sio pakaitalo dantu tikrai nelauzo jei jie tvirti 🙂

    Patinka

    Atsakyti
  4. Vilma

    Labai gerai gavos!! dar silto kampa paragavau, tikrai sakocio skonis!! super! 🙂 turbut palaikius kelias dienas dar labiau supanaseja i sakoti? 🙂 aciu uz receptuka!

    Patinka

    Atsakyti
  5. Karolina

    Labai patiko , ir tikrai skonis kaip sakocio. tik dar skaniau , kai sluoksniai labiau paskrude tada sukietejus skonis dar panasesnis. ir virsutini sluoksni kiausiniu patept neblogai 🙂 , ir siaip labai didelej bletoj kepiau , tai sluoksniu ne tiek daug isejo , tai kol siltas dar galima , biski palankstyt kaip nori 🙂

    Patinka

    Atsakyti
  6. Eglė

    Ką tik iš bandžiau šį receptuką ir galiu pasakyti ,kad jis puikus ! Gavosi tiesiog super, nei per kietas ,nei per sausas,tiesiog kvapnus, grazus (toks auksinis nuo naminių kiaušinių ) ir labai skanus ! Ačiū Jums ! 🙂

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s