Kalėdiniai imbieriniai sausainiai


Reikės:

  • Sviesto – 100 g.;
  • Kiaušinio – 1 vnt.;
  • Medaus – 4 v.š.;
  • Cukraus – 180g.;
  • Miltų – ~400g.(gali reikėti ir daugiau);
  • Sodos – 1 a.š.;
  • Obuolių acto – 1 v.š.;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • Cinamono – 1 a.š.;
  • Imbiero – 1 a.š.;
  • Gvazdikėlių – 1 a.š.;
  • Muškato riešuto – žiupsnelis.
  • Vieno apelsino žievelės.
  1. Pakaitiname sviestą, medų, cukrų ir visus prieskonius. Pilame nugesintą sodą su obuolių actu, masė gerokai suputos. Atvėsiname.
  2. Įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
  3. Persijojame miltus ir nuolat maišant suberiame į turimą mišinį. Tešlą paliekame šaldytuve valandai.
  4. Atvėsintą tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo, įspaudžiame norimos formos sausainius.
  5. Sausainius kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai parus.
  6. Atvėsę sausainiai sukietėja, todėl juos kelias dienas reikia brandinti, jog suminkštėtų.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Kalėdiniai imbieriniai sausainiai” komentarai: 6

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s