Varškės apkepas su ryžiais


Reikės:

  • Varškės – 200 g.;
  • Manų kruopų – 100 g.;
  • Kefyro – 100 ml.;
  • Sodos – 1 a.š.;
  • Ryžių – 200 g.;
  • Cukraus – 5-6 v.š.;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • Vanilės esencijos – keli lašai;
  • Kiaušinių – 2 vnt.
  1. Kefyru nugesiname sodą ir užpilame manų kruopas, jog išbrinktų. Per tą laiką išverdame ryžius.
  2. Varškę sutriname su cukrumi, beriame druskos, įlašiname vanilės esencijos, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  3. Į varškę supilame kefyro ir manų kruopų mišinį, sudedame šiek tiek pravėsusius ryžius. Viską gerai išmaišome.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu ir apibarstome džiuvesėliais, supilame paruoštą masę.
  5. Apkepo viršų apibarstome džiuvesėliais, ant jų dėliojame mažus sviesto gabalėlius.
  6. Apkepą kepame 180 laispnių karščio orkaitėje apie valandą, kol viršus gražiai apskrus.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Varškės apkepas su ryžiais” komentarai: 4

  1. milita

    labai noriu isbandyti si recepta, taciau niekada nesu gaminusi varskes apkepo, todel neisivaizduoju, kiek reikia ryziu. Svoris parasytas jau virtu ryziu ar nevirtu? aciu 🙂

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s