Vaniliniai keksiukai


Reikės:

Kambario temperatūros sviesto – 110 g.;
Kiaušinių – 2 vnt.;
Vanilinis cukrus – 1 a.š.;
Druskos – žiupsn.;
Cukraus – 170 g.;
Miltų – 125 g.;
Kepimo miltelių – 1 a.š.;
Pieno – 100 ml.

1. Sviestą gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol masė šie tiek padidės.
2. Po vieną plakant įmušame kiaušinius. Viską plakame tol, kol kiaušinių, sviesto ir cukraus masė pabals ir joje neliks cukraus kruopelių.
3. Į plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.
4. Į tešlą dalimis maišant supilame pieną. Galiausiai viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
5. Paruoštą tešlą supilame į keksiukų formeles ir kepame 180  laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Vaniliniai keksiukai” komentarai: 64

      1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

        Gali tai būti dėl staigaus temperatūros pokyčio, jei ką tik iškeptus išėmėte iš orkaitės. O galbūt per mažai miltų dėjote, kas man mažiau tikėtina atrodo. Žodžiu, mano nuomone, tai dėl temperatūros 😉 Bet tikiuos, vistiek skanu buvo!

        Patinka

    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Kaip faina, jog patiko. 🙂 taip, be abejo galima. Tačiau tada šokolado gabalėlius reikėtų sumaišyti su vienu valgomuoju šaukštu miltų ir tik tada įmaišyti šokoladą į tešlą, nes kitaip jis nugrims į keksiuko apačią. 😉

      Patinka

      Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Iš bėdos, gali pabandyti su margarinu. Tik tada jį išlydyk, atvėsink. Suplak kiaušinius su cukrumi, tada supilk atvėsusį margariną ir viską gerai išplak. 😉

      Patinka

      Atsakyti
  1. Keksiukas

    O va aš dabar kepu tai nežinau kas darosi…Tešla yra LABAI skysta, ipiliau ją i formeles, idėjau i orkaite, praėjo 3 min ir tešla pradėjo bėkt pro kraštus tai iš traukiau perpialiau i kitas trisluoksnes formeles, tai liktais pradėjo kilt, bet iškart nusileido ir nepasikelia, paviršius dekt pradėjo…. Nu ždž net nežinau ką daryt 😦

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Nei nežinau tiksliai, dėl ko taip Jums pasidarė… gal nepakankamai buvo išplakti kiaušiniai, sviestas ir cukrus. Gal apsiskaičiavot ir perdaug pylėt pieno arba per mažai bėrete miltų. Labai gaila, jog taip nepasisekė. 😉

      Patinka

      Atsakyti
  2. Rasa

    Labai labai skanūs keksiukai. Aš iš karto kepiau dvigubą porciją ir neapsirikau 🙂 visi labai skaniai pasmaguriavome,puikus receptas ir labai paprastas, bet skonis…………… 😀 AČIŪ SIGITA UŽ PASIDALINIMĄ SKANUMYNO RECEPTUKU 🙂

    Patinka

    Atsakyti
  3. Viltė

    Labai skanūs keksiukai gaunasi 🙂 ir ekspermentuoti labai paprasta, nes receptas labai universalus 🙂 aš asmeniškai į keksiuko vidų įspraudžiu tradicinės “karvutės“ saldainį, arba tiesiog karamelinį saldainį 🙂 nuostabiai gaunasi !!! (tik tada reikėtų dėti šiek tiek mažiau cukraus ir truputėlį daugiau miltų , nes saldainis išsileidžia) dar kartelį ačiū už receptuką !!! 🙂

    Patinka

    Atsakyti
  4. Inga

    Kai kepiau pirmą kartą, tikėjausi, kad pavyks, ir pavyko! Buvo labai skanu, dabar nebegalime su draugu gyventi be keksiukų! 😀
    ačiū už receptą!!! :))))

    Patinka

    Atsakyti
  5. Jūratė

    Nors esu kepusi labai daug įvairių keksiukų, bet turiu pasakyti, kad šitie – vieni skaniausių. Ieškojau kuo paprastesnių ir tikrai nenusivyliau. Labai ačiū, kad pasidalinote receptu. 😉

    Patinka

    Atsakyti
  6. bandau

    Ką tik pašoviau į orkaitę, pirštai sukryžiuoti, tikiuosi pavyks 🙂 galbūt turite pasiūlyti kokį paprastutį glajaus receptą kuris nereikalautų bėgti į parduotuvę ingridientų? 🙂

    Patinka

    Atsakyti
  7. Emilija

    Labai skanus :))) Veziau mociutei I kaima, tai dar liepe iskept 😀 man 12 ! O jau tokie lengvi keksiukai ir labia skanus :))) Net seile varva.

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Čia yra šiek tiek matematikos, o su matematika aš nelabai draugauju, deja 😉 Jei tai padės, tai galiu pasakyti, kad aš pati naudoju 1 1/3 stiklinės miltų, 3/4 stiklinės cukraus, na, o sviesto dedu šiek tiek daugiau nei pusę pakelio (kai sviesto pakuotė 200g.).

      Patinka

      Atsakyti
  8. juste

    Labai skanūs, bet visus kartus kiek kepiau, man jie gaunasi labai traškūs, nelabai iškilę, kai pirmą kartą kepiau popierinėse formelėse nebuvo įmanoma jų nulupti 😀 kepu silikoninėse, bet norėtųsi, kad vūtų minkšti ir purūs, o dabar paviršius labai traškus, vidus riebus.

    Patinka

    Atsakyti
  9. Egle

    Labai patiko siu vaniliniu keksiuku receptas su drauge kepeme bet kai pavasinom kitus taip patiko ir drauge yra bandzius daryt su vaniliniu cukrum ir po to darem abidvi su vaniles aromatu bet man asmeniskai buvo skaniau su vaniliniu cukrum bet tie keksiukai tokie slapi nesausi gali net vienus valgyt labai patiko!;)

    Patinka

    Atsakyti
  10. Akvilė

    Labai skanūs keksiukai! Gaminu, jau ne vieną kartą. Tik kartais sukrenta, na, bet kartais ir gražūs būna. Ačiū už receptą! 🙂

    Patinka

    Atsakyti
  11. marius

    man 11 metu kepu tortus,keksiukus,sausainius ir situs keksiukus kepu kokius 1 metus,jie jau tapo firminiu patiekalu labai gerai iskepa, lengvai nusiema popieriukas labai aciu kad pasidalinote receptu

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s