Keksiukai su obuoliais ir kokosu


Reikės:

Obuolių sluoksniui:

  • Saldžiarūgščių obuolių – 3-4 vnt.;
  • Cukraus – 2 v.š.;
  • Cinamono – 1 v.š.

Biskvitui:

  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Cukraus – 200 g.;
  • Kambario temperatūros sviesto – 100 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kepimo miltelių – 2 a.š.;
  • Druskos – žiupsn.;
  • Miltų – 200 g.

Traškiai kokoso plutelei:

  • Miltų – 50 g.;
  • Kambario temperatūros sviesto – 70 g.;
  • Cukraus – 70 g.;
  • Kokoso drožlių – 100 g.
  1. Traški  kokoso plutelė: miltus sumaišome su cukrumi ir drožlėmis, dedame sviestą ir viską triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą.
  2. Obuolių sluoksnis: Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius ir supjaustome mažais kubeliais. Supjaustytus obuolius pagardiname cukrumi ir cinamonu.
  3. Biskvitas: Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, po vieną nuolat plakant įmušame kiaušinius, įlašiname vanilės esencijos ir įberiame druskos. Masę gerai išplakame, kol nesijaus cukraus kruopelių. Į plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės.
  4. Paruoštą biskvito tešlą supilame į keksiukų formeles, ant viršaus paskirstome obuolius, viską apibarstome paruoštais trupiniais su kokosu.
  5. Keksiukus kepame 180  laipsnių karščio orkaitėje, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Keksiukai su obuoliais ir kokosu” komentarai: 7

  1. Rasa

    Kazkas tobulo…
    Vyras nusiveze i darba,tai kolegos sake sumes pinigu,kad tik vel iskepciau 😀
    Kepsiu siandien vel,rytoj ryte kita partija kepsiu,i svecius vesiu 🙂
    Aciu aciu aciu!!! Nuostabus skonis. O kvapas……!!! Love it.

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s