Kalėdiniai imbieriniai sausainiai (puošimas)

Šiais metais ir vėl kepiau ir dar kepsiu tuos pačius imbierinius sausainius, kuriuos aprašiau čia.

Galbūt ir negražu kartotis, tačiau kai laikas spaudžia, reikia gaminti pagal seną, jau išbandytą ir neapviliantį receptą. Sausainiai, kaip visada, išėjo labai skanūs, aromatingi, o pastovėję bent jau tris dienas, tampa minkšti, visi prieskoniai “susidraugauja“.

Šiemet sausainius puošiau kiaušinio baltymo ir cukraus pudros glaistu. Glaistas tikrai nenuvylė – tąsus, tirštas, nenuvarvantis, ryškios baltos spalvos. Puikiai piešėsi ant sausainių.

Glaistui reikės:

  • Cukraus pudros – ~ 200 g.;
  • Kiaušinių baltymų – 1 vnt.;
  1. Kiaušinio baltymą išplakame iki lengvų putų, dalimis suberiame cukraus pudrą, masę išplakame. Ji turi būti labai tiršta ir sunkiai nuvarvanti.
  2. Glaistą galima pagardinti šlakeliu citrinos sulčių, nudažyti maistiniais dažais.

Kiaušinio baltymą galima pakeisti vandeniu arba citrinos sultimis: cukraus pudrą sumaišyti su šlakeliu vandens ar sultimis iki vientisos, tirštos masės.

Glaistą, aš asmeniškai, sukrėčių į užsegamąjį maišelį, prakerpu šiek tiek maišelio kampą ir taip dekoruoju sausainius.

Skanaus!

Ir smagaus švenčių laukimo. 😉

 

 

Reklama

Įrašo “Kalėdiniai imbieriniai sausainiai (puošimas)” komentarų: 13

  1. vat tokia

    Skaniai atrodo, bet niekaip nesuprantu to sveiko glaisto , jis visai estetinio vaizdo neturi!!!! juk ne kasdien kepi tokius skanestus, galu gale, kur gauti , kad ir pusfabrikacio glaisto, bet kad tas sedevras sventems butu akiai grazus, kiek galima su tuo vandeniu ir kaisiniu baltymais, fuuuuu!!!!!!

    Patinka

    Atsakyti
  2. Nijolytė

    Glaistas buvo nuostaus:) Neištyško ir nepradėjo varvėti,o kas svarbiausia buvo pagamintas namuose.Kitaip tarent EKOLOGIŠKAS:) Eglutė atrodė fantastiška…

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s