Mėsainis su jautiena

Kartą vienas žmogus bandė mane paprotint, jog mėsainius negalima išvis maistu vadint – nei čia skanu, nei čia sveika. Kažkaip nepatikėjau. Galbūt dėl to, kad jis, bandydamas įrodyti savo tiesą, mosikavo su sumuštiniu rankose. Ir šiaip, kai Lietuvoj dabar pilna gerų burgerinių, kur duoda šakutę ir peiliuką, o maistas patiektas ne ant plastmasinio padėklo, tai ta baisi nuomonė apie burgerius po truputį nyksta ir šitokie gigantiški “sumuštekai“ atsiduria ir paprastų kavinių ar restoranų meniu. Aš visiškai nieko prieš. Šįkart burgerį gaminau tokį labai jau paprastą, dviračio neišradinėjau. Bet ar sakiau, kad neskanu? Skanu, dar ir kaip. Bandžiau vietoje bulvyčių priderint daržovių lazdeles, bet išėjo visgi nesąmonė. Nei pati nevalgiau aš tų lazdelių ir kitų neraginau, nes jei jau valgyt burgerį, tai valgyt jį su gruzdintom bulvytėm arba vieną. Šioje vietoje sveikos alternatyvos čia nedera, bent jau pas mane jos neprigijo. Bet visada galima pabandyt kažką naujo, juk įdomu. 

Reikės (vienai porcijai):

  • Maltos jautienos – 200 g.;
  • Druskos, pipirų;
  • Čederio sūrio;
  • Mėsainių bandelės;
  • Keptos šoninės juostelių,
  • Pomidoro griežinėlių,
  • Salotos;
  • Plonai supjaustyto svogūno;
  • Pomidorų padažo;
  • Majonezo – garstyčių padažo.

Majonezo – garstyčių padažas:

  • Dižono garstyčių (gali būti ir grūdėtos) – 1 a.š.;
  • Majonezo – 4-5 v.š.
  1. Iš maltos jautienos suformuojame paplotėlį, kepame įkaitintoje keptuvėje 3-4 min. Pagardinam druska ir pipirais.
  2. Apkepus vienai pusei, apverčiame paplotėlį, beriame druskos ir pipirų, ant viršaus uždedame sūrį ir vėl kepame 3-4 min. Per tą laiką, kol kepa mėsa, paskrudiname mėsainių bandeles iš vidinės jų pusės ant sausos keptuvės.
  3. Ant vienos bandelės pusės tepame pomidorų padažo, dedame salotos lapą, iškepusį mėsos paplotėlį, pomidorų griežinėlius, svoguną ir šonines juosteles. Mėsainį uždengiame kita bandelės puse, sutepta majonezo ir garstyčių padažu.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s