Reikės:(2 porcijos)
- Juodojo šokolado – 50g.;
- Sviesto – 50 g.;
- Cukraus – 2-3 v.š.;
- Druskos – žiupsn.;
- Kiaušinio – 1 vnt.;
- Kiaušinio trynio – 1 vnt.;
- Miltų – 2 v.š.;
- Kakavos – 2 a.š.
1. Šokoladą ištirpiname kartu su sviestu, atvėsiname.
2. Kiaušinį, kiaušinio trynį suplakame su cukrumi, beriame žiupsnelį druskos.
3. Į kiaušinių plakinį supilame šokolado ir sviesto mišinį, persijojame miltus ir kakavą, viską išmaišome.
4. Pasirinktas kepimui formeles ištepame sviestu, apibarstome kakavos milteliais, supilame paruoštą mišinį ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje 10-15 min. (priklauso nuo formelių dydžio). Tinkamai iškepto deserto vidurys turi būti minkštas, o šonai ganėtinai tvirti.
5. Iškeptą lavą paliekame minutę pastovėti arba formelę panardiname šaltame vandenyje ir palaikome pusę minutės ir tik tada išimame iš formelių. Desertą patiekiame dar karštą (skaniausia su ledais arba plakta grietinėle).
Skanaus!
Instrukcijoje paminėta kakava, bet prie ingredientų sąrašo neparašyta ji (ir kiek jos reikia)….
PatinkaPatinka
Ačiū už pastebėjimą. Pataisyta. 😉
PatinkaPatinka