Spaghetti Aglio e Olio

Labai skambus patiekalo pavadinimas. Viskas, kas pavadinta itališkai, gražiai skamba, iš tiesų. Kažin, kiek paspaustų ant šios nuorodos recepto pažiūrėti, jei pavadinčiau jį lietuviškai. O išvertus į lietuvių kalbą, skambėtų kažkas panašaus į “Spaghetti makaronai su česnaku ir aliejumi“. Labai patrauklu. Bet nėra taip baisu, kaip atrodo. Nes apskrudintas česnakas visai kitokį skonį turi nei šviežias. Čia tas pats kaip ir koks nors svogūnų pyragas. Skamba baisiai, bet juk nėra blogai.

Reikės:
Spaghetti makaronų –  400 g.;
Druskos;
Aliejaus (alyvuogių)  – ~100ml.;
Česnako – 5-6 skiltelės.

1. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Pet tą laiką į keptuvę įpilame aliejų, dar į šaltą aliejų sudedame plonais griežinėliais supjaustytą česnaką, kaitiname ant mažos ugnies, kol česnakas taps šviesiai rudos spalvos.
3. Išvirtus makaronus sumaišome su paruoštu aliejumi.

Ant viršaus galima užtarkuoti parmezano sūrio, užberti petražolių ar ko tik širdis geidžia. 

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s