Sūdytos karamelės padažas


Reikės:

Cukraus – 230 g.;
Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
Vandens – 100 ml.;
Riebios grietinėlės – 250 ml.;
Druskos – 1/2 – 1 a.š.

1. Puode cukrų, vanilinį cukrų sumaišome su vandeniu. Kaitiname, kol cukrus ištirps ir po to truputį taps tamsokos rudos spalvos (nesudeginam!) Šiuo momentu negalima karamelės maišyti šaukštu. Nežinau, kodėl ar už ką, bet negalima. Sukiojame puodą, kad tolygiai karamelizuotųsi.
2. Cukrui susikaramelizavus, nukeliame nuo ugnies ir patoviai maišant po truputį supilame grietinėlę. Pradžioj atrodys, kad nieko neišėjo, nes sušoks į gabalus viskas. Bet kantriai maišome ir laukiam, kol masė taps vientisa. Aš grietinėlę šiek tiek prieš tai pašildau, kad būtų lengviau.
3. Pabaigai, įmaišome druską. Skaniausia su jūros druska. O dedam jos kiek norim. Galim ir išvis nedėti, jei norim paprastos karamelės.

Viskas. Vartojam taip, kaip tik sugalvojam.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Sūdytos karamelės padažas” komentarų: 1

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s