Greitas varškės pyragas

O atsitiko taip, jog pas mane netyčia atsirado visas kilogramas Philadelphia sūrio. Turėjau greitai sugalvot, ką su juo veikt, nes pakuotė buvo atidaryta. Aišku, turėjau minčių apie cheesecake’ą, nes tai Dievų maistas juk. Bet kažkokiais neaiškiais principais remiantis, norėjau deserto “prie arbatos“. Paėmi mažą gabalėlį, am niam niam, kavutės ar arbatutės gurkšt, kas nori – ima dar, kas nenori, tas nenori, bet ar taip būna? Retai. Tai prisiminiau, kad kažkada kepiau trupininį varškės pyragą. Tikslaus recepto neprisiminiau, bet esmę buvau pagavus. Tiek ir tereikėjo iki skanaus pyrago. 

Reikės:
Sviesto – 200 g.;
Miltų – 350 g.;
Cukraus – 4 v.š.;
Druskos – žiupsnelis.

Varškės/sūrio masei
Kreminio sūrio arba varškės – 1 kg.;
Cukraus – 170 g. (Galima naudoti daugiau, jei mėgstat saldžiau);
Vanilinio cukraus – 2 a.š.;
Miltų – 2 v.š.
Kiaušinių – 4 vnt.

1. Šaltą sviestą sutarkuojame per burokinę tarką į miltus. Sutarkavus, dar šiek tiek sutriname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Įmaišome cukrų ir druską.
2. Varškės masei kreminį sūrį sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną plakant įmušame kiaušinius, suberiame miltus, permaišome.
3. Trupinius padaliname į dvi dalis, vieną dalį beriame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu išteptą formą, tolygiai paskirstome ir suspjaudžiame. Ant viršaus supilame varškės masę, galiausiai viską užbarstome likusiais trupiniais.
4. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepęs pyragas, pajudinus, turi nedrebėti ir likti tvirtas.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Greitas varškės pyragas” komentarai: 2

  1. saulute

    Keliskart kepiau Jūsų Arbatinį varškės pyragą. Labai patiko. Tik dabar nebesurandu to recepto, ir nenusirašiau. Taip norėčiau dar ne kartą jį iškept. Gal būtų galima gauti į elektr p?

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s