Prancūziškas skrebutis

Geras, labai geras pusryčių patiekalas, angliškai vadinamas “French toast“. Gaila, prancūziškai nežinau, kaip vadinas. Ir išvis, kuo jis toks prancūziškas. 

Kai gaminu šį skrebutį, visada taikau tokią keistą taisyklę – 1 kiaušinis = 1 v.š. cukraus ir 100 ml pieno. Gal dėl to, kad creme brulee tokiu pačiu principu darau – 1 kiaušinis = 1 v.š. cukraus ir 100 ml grietinėlės. Kad ir kaip bebūtų, visada gerai išeina. Vienas skaniausių savaitgalio pusryčių. 

Reikės:
Baltos duonos – ~5 riekelės;
Sviesto kepimui;
Kiaušinių – 2 vnt.;
Cukraus – 2 v.š.;
Vanilinio cukraus – 1/2 a.š.;
Pieno – 200 ml.;
Druskos – žiupsn.

1. Kiaušinius suplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir pienu.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą (apie 1 v.š.), dedame kiaušinio plakinyje pamirkytas duonos riekeles ir kepame iš abiejų pusių, kol apskrus.

Valgomas su šviežiom uogom, džemu ar pan. Bet gerai ir vienas. 

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s