Traški karamelė

Tokia karamelė angliškai vadinas “honeycomb“, išvertus reiškia “korys“. Ir tikrai, sodos pagalba, karamelė tampa korėta ir traški, tinkanti valgyti kaip saldainį arba kaip priedas prie kitų desertų.

Reikės:
(Puodelis – 250 ml.)
Cukraus – 1 puodelis;
Druska – žiupsnelis;
Vanilinio cukraus – 0,5 a.š.;
Vandens – 1/3 puodelio;
Sodos – 1 a.š.

1. Visus produktus sumaišome puode (išskyrus sodą) kaitiname ant vidutinės ugnies, kol cukrus karamelizuosis ir taps šviesiai rudos spalvos.
2. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome sodą, iš karto mišinį supilame į kepimo poperiumi išklotą formelę. Palaukiame, kol sustings.
3. Sustingusią karamelę sulaužome norimo dydžio gabalėliais.

Bandžiau pjaustyt, bet nelabai išėjo tai padaryt, nes labai labai trupa, tai nusprendžiau su kitu peilio galu padaužyt, kol subirėjo į meniškai nevienodus gabalėlius. 🙂

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s