Šokoladinis kreminio sūrio tortas

Žiūriu aš į nuotrauką ir nesuprantu – ar man gėda, ar man visai patinka, kaip atrodo šitas tortas? Gėda, nes atrodo, kad jį sutepė pirmokas, bet tai visai mielai atrodo. Susipainiojau.Šiaip visada, kai gamindavau tortus, išpuošdavau, išpaišydavau, iki nakties sedėdavau ir kurdavau papuošimus. Neši į stalą tortą, visi “Oooo!“, ragauja, sako “Nu skanu, tik va tie papuošimai tai saldoki“. Tikrai gerai, kai desertas atrodo įspūdingai, bet tos cukrinės masės dengimas išbalansuoja viską, kas man nepatinka ir lengva forma nepiktybiškai nervina. Ir šiaip pradėjau tingėt puošt. Gal senstu. Išimtis būna, jei kasnors užsiprašo papuošimų, bet menka iš manęs konditerė, o labai labai gaila.

Beveik prieš metus paskutinis mano kūrinys buvo toks:

image

Sesers 17-as gimtadienis. Kodėl supermeno ženklas, istorija nutyli. O nutyli, nes niekaip neprisimenu, už ką ir kodėl. Esmė, kad galbūt kantrybė laikui bėgant vis senka ir dabar išdarkau aš tuos tortus kaip noriu ir kaip man patinka, ir viskas. Visi gyveno ilgai ir laimingai, ir valgė daug tortų, nes jie skanūs ir taip.

Gana tų istorijų, dabar apie šį tortą. Labai geras, drėgnas, purus, minkštas, šokoladinis, gaivus, koks dar? Ogi labai skanus. 

P.S. kremui galit naudoti ir Philadelphia, ir Ricotta, ir Mascarpone sūrį, net kreminė varškė tinka.

Reikės:
Biskvitui:
Kiaušinių – 4 vnt.;
Cukraus – 8 v.š.;
Vanilinio cukraus – 1/2 a.š.;
Druskos – žiupsn.;
Aliejaus – 4 v.š.;
Pieno – 8 v.š.;
Miltų – 8 v.š.;
Kakavos – 4 v.š.;
Kepimo miltelių – 1 a.š.

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų.
2. Trynius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Supilame aliejų ir pieną, išmaišome.
3. Į plakinį įsijojame miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, išmaišome, lengvai įmaišome išplaktus baltymus.
4. Tešlą supilame į dvi vienodas formeles, kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 10-15 min. Galima kepti ir vienoj formelėj, tačiau po to reikės perpjauti biskvitą per pusę.

Kremui:
Grietinėlės (plakamosios) – 400 g.;
Kreminio sūrio (naudojau Mascarpone) – 250 g.;
Cukraus – 4 v.š. (galima daugiau/mažiau)
Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
Želatinos – 2 a.š. (nebūtina)

5. Želatiną užpilame šaltu vandeniu (tik tiek, kad apsemtų), paliekame brinkti. Išbrinkus, pakaitiname, kol neliks želatinos kruopelių. Šiek tiek atvėsiname.
6. Sūrį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių. Įmaišome išplaktą iki standžių putų grietinėlę ir supilame želatiną, išmaišome.
7. Ant vieno biskvito tolygiai paskirstome paruoštą kremą ir užvožiame kitu biskvitu. Prieš konstruojant tortą, jei norit labai drėgno biskvito, juos galima sulaistyti saldinta kava ar kitu sirupu.

Ant torto viršaus užpyliau 100 g. tirpinto šokolado, papuošiau braškėmis.
Galima ganašą pasigaminti, kuris ir kraštus torto apdengtų: pakaitiname 100 g. grietinėlės iki užvirimo, supilame ant 200g. smulkiai sukapoto šokolado, išmaišome ir apipilamę tortą. 

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s