Marshmallow zefyrai

Reikės:
Želatinos – 20 g.;
Vandens – 50 g.

Cukraus – 1 puod.;
Vandens – 1/2 puod.;
Vanilinio cukraus – 1 a.š.

Cukraus pudros – 1/2 puod.;
Krakmolo – 1/2 puod.

1. Želatiną užpilti 50 g. vandens. Palikti brinkti.
2. Puode cukrų sumaišyti su vandeniu, kaitinti, kol vanduo nugaruos, bet cukrus dar nebus pradėjęs karamelizuotis. Nuimame nuo ugnies, dedame išbrinkintą želatiną ir maišome, kok ištirps.
3. Masę perpilame į aukštą indą ir plakame mikseriu, kol pabals ir gerokai padidės. Zefyras turi tapti tąsus. Greitai supilame į maistine plėvele išklotą formelę. Paliekame sustingti.
4. Zefyrus karštu peiliu supjaustome, apvoliojame cukraus pudra, lygiomis dalimis sumaišyta su krakmolu (galima apvolioti tik su cukraus pudra).

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s