Minkšta pieniška duona

Tokia duona, pasirodo, vadinama “Asian milk bread“. Kiek esu bandžiusi Azijietiškų duonos variantų, tiek visi pasižymi nepaprastu minkštumu. Turbūt nuotraukoj nesimato, kokia ji puri, nes supjaustyta. Bet šiaip tai ji išeina minkštesnė už sviestinę duoną ir taip pat tinkama gaminti french toast. Man tai ji labiau kaip koks desertas, ant riekelės užsitepus Nutellos ar mėgstamo džemo labai gerai.

Reikės:
Puodelis – 250 ml.
Grietinėlės – 3/4 puod.;
Pieno – 1 puod.;
Kiaušinio – 1 vnt.;
Cukraus – 1/3 puod.;
Sausų mielių – 1 v.š.;
Kvietinių miltų – 4 puod.;
Druskos – 1 1/2 a.š.

Kiaušinio plakinio (1 kiaušinis + 1 v.š. pieno);
Cukraus sirupo (1 v.š. cukraus sumaišyta su 1 v.š. karšto vandens)

1. Grietinėlę ir pieną pakaitiname, kol bus ganėtinai šiltas, bet ne per karštas. (Jei įkišdamas pirštą jį gali laikyti, vadinasi, jis tinkamos temperatūros. )
2. Puodelį miltų sumaišome su cukrumi, mielėmis ir pašildytu pienu bei grietinėle. Paliekame, kol masė šiek tiek suputos.
3. Į suputojusią masę mušame kiaušinį, suberiame druską ir likusius miltus. Minkome rankomis, kol tešla taps elastinga. (Patarčiau palaipsniui bert miltus, kad jų nepadaugint.) Uždengiame maistine plėvele ir paliekame 1-2 h kilti.
4. Pakilusią tešlą perminkome, suformuojame vieną didelį arba du mažesnius kepalėlius, vėl uždengiame maistine plėvele ir paliekame, kol pakils. Pakilusius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.
5. Dar karštą duonos viršų aptepame sirupu. Žiauriai gražiai tada blizgės!

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s