Tobulos mėsainių bandelės

Reikės:
Puodelis – 250 ml.
Kvietinių miltų – 2 1/2 puod. (400g.);
Sausų mielių –  14 g. (arba šviežių 30 g.);
Cukraus – 2 v.š. (25 g.);

Kambario temperatūros vandens – 3/4 puod. (180ml.);
Kiaušinių – 2 vnt.;
Aliejaus – 2 v.š. (30ml.)

Druskos – 2 a.š. (8g.)

Kiaušinio plakinio (kiaušinis suplaktas su 1 v.š. pieno);
Sezamo sėklų (nebūtina).

1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, mieles ir cukrų. Atskirai suplakame kiaušinius su vandeniu ir aliejumi.
2. Plakinį supilame ant sausų produktų mišinio, gerai sumaišome. Kai jau sunku maišyti, beriame druską ir pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla taps elastinga. Jei reikia, beriame šiek tiek daugiau miltų.
3. Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.
4. Tešlą perminkome, padaliname į 10 lygių dalių, suformuojame bandeles, uždengiame ir dar kartą kildiname apie pusvalandį.
5. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.

Kad būtų minkšta plutelė, karštas bandelės įdedu į užspaudžiamą maišelį ir taip palieku atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis: Bruno’s kitchen

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s