Škotiški sviestiniai sausainiai

Tokie sausainiai iš tiesų vadinami “Shortbread“. Nelabai kaip verčiasi, deja.

Šiaip esu šitų sausainių ragavus prieš daug daug metų, kažkas kažkodėl iš kažkur atvežė kaip lauktuves. Vaikas dar buvau, prisisapnavo man, kad sausainiai gal su kondensuotu pienu kepti, poskonis kažkoks panašus buvo. Ir taip man patiko jie, kad vis ieškojau recepto. Buvo liūdna ir beviltiška, nes nežinojau, kaip jie vadinas. Ogi angliškai juk tik apie šuniukus ir kačiukus suprasdavau, o internete naršiau su Internet Explorer. Gudūs laikai.

Bet visgi suradau aš juos prieš porą metų gal. O suradau, nes pamačiau nuotrauką, kurioje nufotografuoti lygiai taip pat atrodantys sausainiai, kurių ieškojau. Ir jokio, pasirodo, kondensuoto pieno net nesideda. Bet vistiek dabar, kai pati iškepu šiuos sausainius ir tikrai žinau, kad čia tik sviestas, cukrus ir miltai, man kažkodėl jaučias… nugi kondensuotas pienas! Kodėl? Aš nežinau.

Bet pabandykit ir Jūs. Viskas labai paprasta, tik 3 ingredientai, super skanu.

Reikės:
Puodelis – 250 ml.
Sviesto – 1 puod.;
Cukraus – 1/2 puod.;
Kvietinių miltų – 2 3/4 puod.

1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, suberiame miltus ir suminkome prie rankų nelimpančią tešlą. Dedame į šaldytuvą bent jau pusvalandžiui.
2. Atšaldytą tešlą ant kepimo popieriaus iškočiojame 1cm. storio, perkeliame ant skardos, supjaustome norimo dyžio stačiakampiais (neišsklaidome sausainių, tik įpjauname) , subadome šakute ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
3. Karštus sausainius vėl pjaustome tomis pačiomis linijomis, kuriomis pjovėme anksčiau. Paliekame atvėsti.

Galima aplieti šokoladu. Tinka labai. 🙂

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Škotiški sviestiniai sausainiai” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s