Kruasanai!

Reikės:
Puodelis – 250 ml.
Pieno – 1 3/4 puod.;
Cukraus – 1/3 puod.;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Sausų mielių – 1 v.š.;
Kvietinių miltų – 4 puod.;
Druskos – 1 1/2 a.š.

Sviesto – 350 g.

Kiaušinio plakinio (1 kiaušinis + 1 v.š. pieno);

1. Pieną pakaitiname, kol bus ganėtinai šiltas, bet ne per karštas. (Jei įkišdamas pirštą jį gali laikyti, vadinasi, jis tinkamos temperatūros. )
2. Puodelį miltų sumaišome su cukrumi, mielėmis ir pašildytu pienu. Paliekame, kol masė šiek tiek suputos.
3. Į suputojusią masę mušame kiaušinį, suberiame druską ir likusius miltus. Minkome rankomis, kol tešla taps elastinga. (Patarčiau palaipsniui bert miltus, kad jų nepadaugint.) Uždengiame maistine plėvele ir paliekame 1-2 h kilti.
4. Sviestą iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į kvadratą iki kažkur 0,5cm. storio. Dedame atgal į šaldytuvą.
5. Pakilusią tešlą perminkome, iškočiojame tešlą į kvadratą, dvigubai didesnį nei sviesto. Į iškočiotos tešlos centrą dedame sviestą, užlankstome tešlos kraštus ant sviesto (sviestas turi būti pilnai uždengtas). Tešlą apverčiame ir iškočiojame į pailgą stačiakampį, kraštus sulenkiame per vidurį, o tada lenkiame pusiau. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandai.
6. Išimtą iš šaldytuvo, tešlą vėl iškočiojame į pailgą stačiakampį, vėl sulenkiame per vidurį ir lenkiame pusiau. Vėl dedame į šaldytuvą valandai. Taip kartojame dar du kartus.
7. Galiausiai paruoštą tešlą iškočiojame, supjaustome į trikampius, susukame ragelius – pradedam nuo  plačiausio krašto, sukame iki trikampio galiuko. Ragelius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir paliekame  dar apie valandą kambario temperatūroje pakilti.
8. Pakilusius ragelius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje 15-20min.,kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s