Kreminė svogūnų sriuba

Daugiausia ašarų reikalaujantis patiekalas, tikrąja to žodžio prasme. Tiek dar gyvenime neverkiau dėl maisto ir aplamai, turbūt. Bet verta, nes skanu. Ir jei iš pavadinimo skamba ew, tai visai taip nėra.

image

Reikės:
Svogūnų – 8 – 9 vnt.;
Česnako – 2 skilt.;
Aliejaus – 2 v.š.;
Baltojo vyno – 200 ml.;
Bulvių – 2 – 3 vnt.;
Džiovinto čiobrelio – 1 a.š.;
Sultinio – 1 – 1 1/2 l.;
Druskos, pipirų.

1. Susmulkiname svogūnus ir česnaką, kepame ant vidutinės ugnies, kol svogūnai karamelizuosis (taps auksinės spalvos). Supilame vyną, kaitiname, kol išgaruos.
2. Į karamelizuotus svogūnus suberiame smulkiai pjaustytas bulves, džiovintą čiobrelį, supilame sultinį, pagardiname druska ir pipirais ir verdame, kol bulvės taps minkštos ir sriuba sutirštės.
3. Išvirusią sriubą sutriname, patiekiame su grietinėle ar grietine, galima ant viršaus užtarkuoti sūrio.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s