Mišinys pyragui

Pamenu, kai dar nelabai gaminti mokėjau, tai kartais pirkdavau sausus pyragų mišinius. Suberi mišinuką į dubenį, įpili kažkiek tai vandens, dar aliejaus ar sviesto šiek tiek, jei to instrukcijos reikalauja, sumaišai viską ir kepi. Iškyla visada gražiai, išeina purus, korėtas biskvitas. Bet arba aš išsirinkdavau neskanius, arba jie rimtai nėra skanūs. Bet pirkau, nes patogu ir greita, ir nereikia turėti šimto produktų pyragui iškepti.

Bet tada žiūrinėdama youtube įrašus, pamačiau, kad žmonės užsieny perka kažkokius tai cake mix’us. Jų būna visokių ir su viskuo, tereikia kiaušinių, sviesto ar aliejaus ir pieno arba vandens. Ir jie perka juos, nes jie skanūs. Šiaip nežinau, ar skanu, bet gal nebūtų taip plačiai paplitę, jei būtų fu.
Paieškojau nete kažkokio panašaus mišinio recepto. Ir radau. Ir dabar pasidarau sau tų mišinukų į užspaudžiamus maišelius ir laikau spintelėj sau ramiai, o kai reikia, išsitraukiu, sumaišau su kitais produktais ir jokių sudėtingų skaičiavimų ar ko tai.Šiaip galima ne tik maišeliuose laikyti, smagiai atrodo ir stiklainėliuose. Ir galima visokių tai dalykų pridėti į vidų – ar šokolado gabaliukų, riešutų ar džiovintų vaisių, ko tik nori. Ir pats pyragas išeina skanus ir drėgnas.

Reikės:
Miltų –  2 puod.;
Cukraus – 1 1/2puod.;
Kepimo miltelių – 2 a.š.;
Druskos – žiupsn.;
Vanilinio cukraus – 2 a.š.;

Kakavos (šokoladinei versijai) – 1/2 puod.

Visus produktus sumaišome tarpusavyje, supilame į uždarą indą ar maišelį. Kai norim kepti, mišinį sumaišome su:

Kiaušiniais – 3 vnt.;
Pienu – 200 ml.;
Minkštu sviestu – 125 g.

Viską išplakame iki vientisos masės, kepame kepimo popieriumi išklotoje  arba sviestu išteptoje formoje įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol įbedus į pyrago vidurį medinį pagaliuką, jis liks sausas.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Mišinys pyragui” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s