Pats beprotiškiausias pyragas

Toks pyragas tikrai nusipelnė beprotiškiausio pyrago titulo. Šiaip jis ir vadinamas “Crazy cake“, todėl beveik nieko neišsigalvoju.

Be kiaušinių, be pieno ar sviesto pagaminamas pyragas, sumaišytas pačioj kepimo skardoj ir joje kepamas. Kai pagalvoji, gal geriau nereikia tada išvis pyrago, nes atbulais dantim valgyt irgi nesinori. Bet jis skanus, tikrai.

Aišku, nepasakysi, kad jis dieviškas, bet tikrai skanus. Pagalvojus, kad nei čia brangu, nei dirbt daug reikia, tai geriau ir būt negali. Kepsiu tikrai dar kadanors kažkam kažkur.

image

Reikės:
Puodelis – 250 ml.
Miltų – 1 1/2 puod.;
Kokybiškos kakavos – 3 v.š.;
Cukraus – 1 puod.;
Druskos – 1/2 a.š.;
Sodos – 1 a.š.;
Vanilinio cukraus – 1 a.š.;

Vandens – 1 puod.;
Aliejaus – 5 v.š.;
Acto –  1 a.š.

image

1. Kepimo formoje sumaišome sausus produktus (miltus, cukrų, vanilinį cukrų, sodą, druską ir kakavą).
Tam galima naudoti šakutę, bet aš medinius pagaliukus naudojau, patogiau.

image

image

2. Į sausų produktų mišinį supilame aliejų, vandenį ir actą. Pradžioj atrodo baisiai ir norisi keiktis, bet viską gerai sumaišius, išeina graži tešla su burbuliukais.

image

image

3. Pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio temperatūroje, apie 30-35 min., kol, įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis liks sausas.

image

Pyragą, prieš valgant, atvėsiname, nes labai jau soda jaučiasi karštam.

Skanaus!
Šaltinis: sweet little blue bird

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s