Močiutės virtiniai

Močiutės virtiniaiReikės:

1 puodelis – 250 ml.
Kvietinių miltų – 3 puod.;
Druskos – 1 a.š.;
Šilto vandens – 1 puod.;
Varškės – 300 g.;
Virtų bulvių – 200 g.;
Džiovintos smulkintos mėtos – 1-2 v.š.;
Vienas kiaušinis;
Druskos – pagal skonį.

Sviesto – 100 g.;
Grietinės – 200g.;
Druskos – pagal skonį.

1.Kvietinius miltus sumaišome su druska ir šiltu vandeniu, suminkome elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoj apie valandą.
2.Virtas bulves sutriname, sumaišome su varške, įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipirais, džiovintomis mėtomis, viską gerai išmaišome.
3.Tešlą ant miltais pabarstyto stalo plonai iškočiojame, stikliuko ar sausainių formelės pagalba išspaudžiame skritulėlius. Ant vieno skritulio pusės dedame paruošto įdaro, užvožiame kita puse, kraštus tvirtai suspaudžiame.
4.Virtinukus verdame pasūdytame verdančiame vandenyje, tol, kol išplauks į paviršių ir leisti dar kelias papildomas minutes virti paviršiuje.
5.Virtinukus patiekiame su sviesto – grietinės padažu. Padažui: Sviestą ištirpiname, sumaišome su grietine, pagardiname druska.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s