Keturi būdai, kaip valgyti avižinę košę

Niekada nemėgau košių. Perlinių kruopų, avižų, manų, net bulvių košė man atrodė kažkoks nuobodus, betekstūris maistas.Bet viskas pasikeitė, kai užaugau į panelę, kuri svėrė kaip dvi panelės. Pradėjau žiūrėt, ką valgau, skaityt straipsnius, ką sveika valgyti, o ko ne.Ir kai kuriuose straipsniuose buvo parašyta, kad tokias ir anokias košes vartoti naudinga, ypač AVIŽŲ, o avižinė košė man taip nepatinka su savo ta keista tekstūra.

Bet užsispyriau ir pradėjau pastoviai virti košę, o į ją įdėdavau tai, ką mėgstu –  vaisių, uogų, jogurto, net šokolado. Pradžioj tai buvo taip – dėdavausi šaukštą košės ir ją užversdavau visais tais priedais, tokį lyg everestą padarydavau, kad nematyčiau, negirdėčiau ir neužuosčiau aš tų avižų. Bet dabar gaminu labai dažnai – ryte, kartais ir vakare, ir saldžiai, ir nesaldžiai, bet apie pastarąsias gal kitame įraše. Čia kaip su kokiom alyvuogėm – reikia priprast, o kai pripranti, pareigybes pamiršti ir vertini kaip tikrai skanų maistą. Šiandienai – keturios saldžios avižinės košės variacijos, tapusios mano mėgstamiausiomis. 😉

Avižinė košė
(2 porcijos)
Reikės:
Avižinių dribsnių – 1 puod.;
Vandens arba pieno – 2 puod.;
Druskos – pagal skonį.

Į puodą supilame pieną arba vandenį, suberiame avižinius dribsnius ir verdame, kol masė sutirštės ir kruopoa suminkštės. Pagardiname druska. Galima pasaldinti su medumi ar cukrumi.

Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

image

Reikės:
Išvirtos avižinės košės;
Obuolio;
Medaus;
Cinamono.

Obuolį sutarkuojame, įmaišome į dar karštą avižinę košę, pagardiname medumi ir cinamonu.

Avižinė košė su kondensuotu pienu

image

Reikės:
Išvirtos avižinės košės;
Kondensuoto pieno.

Išvirusią košę sumaišome su keliais šaukšteliais kondensuoto pieno.

Avižinė košė su riešutų sviestu ir džemu

image

Reikės:
Išvirtos avižinės košės;
Žemės riešutų sviesto;
Mėgstamo džemo.

Košę sumaišome su riešutų sviestu ir džemu.

Šokoladinė avižinė košė

image

Reikės:
Išvirtos avižinės košės;
Šokoladinio kremo.

Į išvirtą košę įmaišome šiek tiek šokoladinio kremo.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s