Risotto Bianco

Šiaip jau esu aprašiusi vieną risotto – su daržovėmis. Labai skanus jis ir turtingas daržovėmis. Aplamai daugiaryžiai man patinka, daug produktų nereikalauja, neapverti virtuvės šimtais puodų, smagiai gamini su vynu, o ir skrandžio neapsunkini, nes juk ryžiai. Bet šandien apie risotto, kuris vadinamas “Risotto Bianco“. Google vertėjo teigimu, žodis “Bianco“ reiška “Baltas“. Šis receptas kaip ir pagrindas kitiems daugiaryžiams gaminti. O bet tačiau jis pats savaime toks geras, kad gali ir kaip atskiras patiekalas būt. Lengvai vakarienei kaip tik turėtų būti.

Reikės:
Puodelis – 250 ml.
Sviesto – 2 v.š.;
Česnako – 2 skilt.;
Svogūno – 1 vnt.;
Arborio ryžių – 1 1/2 puod.;
Baltojo vyno – 1/2 puod.;
Sultinio – 5 puod.;
Druskos, pipirų, parmezano.

1. Susmulkiname česnaką ir svogūną. Įkaitiname keptuvę, ištirpiname sviestą ir apkepame daržoves.
2. Į apkeptas daržoves suberiame ryžius, kaitiname vis maišant, kol ryžiai šiek tiek taps permatomi, supilame vyną ir palaukiame, kol nugaruos. (Pastoviai maišome!)
3. Po truputį pilame sultinį (aš pyliau po stiklinę) ir nuolat maišome kol nugaruos. Taip darome su likusiu sultiniu, kol ryžiai bus minkšti. Pastoviai ragaujam, bus paprasčiau. Pagal nuožiūrą įberiame druskos ir pipirų, užtarkuojame parmezano sūrio.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s