Patys skaniausi keksiukai “Tiramisu“

Pirmas rimtas desertas, kurį išmokau gaminti, buvo Tiramisu. Viską sumakaluoji, susluoksniuoji, į šaldytuvą ir po to jau valgai. Nei kokio biskvito reikia kepti, nieko. Sunkiai sugadinamas dalykas, visiems skanu ir gerai.Tai kadangi pas mane visi kaip ir pripratę prie Tiramisu jau seniai, tai savaitgalį savo gražiam 21-am gimtadieniui iškepiau labai jau minkštų ir purių šokoladinių keksiukų, kuriuos šiek tiek sulaisčiau kava, o viršų papuošiau mascarpone sūrio kremu. Kepiau iš dvigubos normos ir gerai, kad taip padariau, nes tikrai labai jau jie skanūs. Ir šiaip mes daug valgom.

Reikės:
Keksiukams
Puodelis – 250 ml.
Kvietinių miltų – 1 1/4 puod.;
Cukraus – 3/4 puod.;
Kakavos – 3 v.š.;
Sodos – 1 a.š.;
Druskos – žiupsn.
Stiprios atvėsintos kavos (be tirščių!) – 1/2 puod.;
Kefyro (arba pieno, sumaišyto su 1 a.š. acto) – 1/2 puod.;
Aliejaus – 3/4 puod.;
Kiaušinių – 2 vnt.

Keksiukų viršui:
Stiprios atvėsintos kavos (be tirščių!) – 1/2 puod.;
Mascarpone kremo – 250 g.;
Plakamosios grietinėlės – 250 g.;
Cukraus pudros – 3-4 v.š.
Kakavos.

1. Sausus ingredientus (miltus, cukrų, kakavą, sodą ir druską) sumaišome tarpusavyje, įmušame kiaušinius, supilame aliejų, kefyrą ir kavą, viską išmaišome iki vientisos masės.
2. Tešlą supilstome į formeles, išklotas keksiukų popierėliais ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje  15-20 min., kol įbedus medinį pagaliuką į keksiukų vidurį, jis liks sausas. Atvėsiname.
3. Kremui mascarpone, grietinėlę ir cukraus pudrą gerai išplakame iki standumo.
4. Atvėsintus keksiukus sulaistome kava (nepersistenkit, nes keksiukai ir taip labai minkšti). Ant viršaus užtepame arba konditeriniu švirkštu išspaudžiame paruošto kremo, apibarstome kakava.

Galima valgyti iškart, bet skanesni pailsėję šaldytuve.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Patys skaniausi keksiukai “Tiramisu“” komentarai: 2

  1. Siga

    Neseniai susidomėjau konditerija ir naršydama po platųjį internetą aptikau ši tą šaunų puslapėlį. Ketinu būtinai ką nors pagaminti iš Jūsų receptų.

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s