Labai obuolinis pyragas

Ankstesniame obuolių pyrago recepte buvau užsiminusi apie šį pyragą, bet tik tiek, jog jį jau senokai pažįstu. Aišku, dabar receptas paturbintas ir pyragas kiek kitaip kepamas, nes anksčiau jokios citrinos nenaudojau, o ir obuolių dėdavau tik kokius 3. O šį pyragą labai obuoliniu pavadinau dėl to, kad jame naudojama labai daug obuolių, bet tai nereiškia, kad nuo tų obuolių jis koks neskaniai per drėgnas išeina. Aišku, joks čia masterpysas, bet koks jis minkštas ir purus! Ir skanus, aišku, bet čia ir taip aišku, nes priešingu atveju nerašyčiau apie jį.Dabar, kai visokių prikritusių įvairių obuolių atsirado, kurie dar nelabai gražūs, tai super tokius obuolius taip suvartoti. 

image

Reikės:
Puodelis – 250 ml.
Kiaušinių – 3 vnt.;
Cukraus – nepilnas puodelis (naudoju 3/4 puod.)
Vanilinio cukraus – 1/2 a.š.;
Aliejaus – 1/2 puod.;
Kvietinių miltų – labai pilnas puodelis (apie 1 1/4 puod.);
Kepimo miltelių – 1 a.š.;

Obuolių – 6-8 vnt.;
Citrinos – 1 vnt.

image

1. Pirmiausiai pasiruošiame obuolius, nes jie labiausiai nervina. Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais, ant viršaus supilame išspaustas citrinos sultis, įtarkuojame žievelę ir išmaišome. Šiaip citrinos galima ir nenaudoti, bet su ja visai kitas lygis, pyragas gaivesnis, o ir obuoliai neparuduoja.
2. Dubenyje įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir išplakame iki purumo. Reikia nepatingėti gerai išplakti, jei norit labai minkšto pyrago.
3. Į plakinį supilame aliejų, suberiame miltus su kepimo milteliais ir viską lengvai permaišome.

image

4. Pagaliau įmaišome obuolius ir tešlą supilame į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.

image

5. Galima viršų apibarstyti cinamoniniu cukrumi (1 v.š. cukraus + 1/4 a.š. cinamono), tada viršus lyg šiek tiek apskrunda, o ir turbūt nereikia pasakot, kaip obuoliai dera su cinamonu. Bet tai nebūtina.
6. Pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį – įbedus į pyrago vidurį medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Labai obuolinis pyragas” komentarai: 2

  1. Lijana

    Mėgstu tokius simple pyragus, o šitą jau kepiau 2x 🙂 Visgi ta citrina duoda tą cinkelį 🙂 Pirmą kartą gavosi per drėgmas, bet tai priklauso nuo obuolių rūšies. Antra kartą buvo liux ir dar viršų skaninu cukraus, cinamono ir kokosų drožlių miksu, nes pagalvojau, kad turėtų puikiai susidraugauti su citrina 😉

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s