Desertas “Creme Caramel“

Reikės:
Karamelei:
Cukraus – 4 v.š.;
Vandens – 1 v.š.;
Druskos – žiupsn.

Kiaušinių – 3 vnt.;
Pieno – 450 g.;
Cukraus – 3 v.š.;
Vanilinio cukraus – 1 a.š.

1. Pasiruošiame karamelę – cukrų, vandenį ir žiupsnelį druskos sumaišome puode ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol cukrus taps auksinės spalvos – karamelizuosis. Kol verda karamelė, nemaišome jos šaukštu, galim tik sukinėti puodą, jog tolygiai karamelizuotųsi.
2. Karamelę supilame į karščiui atsparų indą, kuriame kepsime kremą. Galima supilti į vieną didelį indą arba 3-4 mažus, jei norit individualių desertų.
3. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilame į puodą (galime į tą patį, kuriame virė karamelė) ir kaitiname iki užvirimo.
4. Atskirame dubenyje įmušame kiaušinius, lengvai išplakame ir vis maišant supilame karštą pieną. Jei jaučiat, kad kremas nevientisas, perkoškite.
5. Paruoštą kremą supilame ant karamelės, indą uždengiame folija, dedame į šiek tiek didesnę kepimo formą, ją pripildome karštu vandeniu, jog apsemtų puse indelio su kremu ir statome į įkaitintą 180 laipsnių karščio orkaitę. Kremą verdame apie 40 min., kol sutirštės, bet, pajudinus indelį  drebės kaip želė (kepimo laikas priklauso nuo indelių dydžio).

Desertą atšaldome. O kai norime patiekti, aštriu peiliu apipjauname kremo kraštus ir apvožiame indelį ant lėkštės.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s