Obuolių tarta

Dar vienas skanus obuolių pyragas. Labai tinkamas ne tik obuolius sunaudot, bet ir kokį nors spintelėje  pamirštą džemą. Ir šiaip gražus, labai rudeniškas desertas, kaip kokia gėlė atrodo arba bent taip įsivaizduoju.

Reikės:
Sviesto – 120 g.;
Druskos – žiupsn.;
Kiaušinio – 1 vnt.;
Miltų – ~250g.

Obuolių – 4-5 vnt.;
Cukraus – 1 v.š.;
Citrinos sulčių – 1 v.š.;
Obuolių, abrikosų ar kito šviesaus džemo – 4-5 v.š.

1. Į miltus sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Beriame druską, išmaišome. Įmušame kiaušinį ir minkome tešlą, kol sueis į vieną masę. Jei nesueina, įpilame truputį šalto vandens ( apie 1 v.š.) . Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą pailsėti 30min.
2. Pailsėjusią tešlą iškočiojame ir perkeliame į sviestu išteptą formelę, lengvai prispaudžiame prie kraštų, tešlos perteklių nupjauname, pagrindą subadome šakute, uždengiame kepimo folija, užberiame sausų pupelių ar žirnių ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje 15-20 min.
Toks kepimo būdas skirtas tam, kad krepšelio kraštai nesukristų. Jei nerūpi tie kraštai, tešlą subadykite šakute ir kepkite.
3. Obuolius supjaustome plonomis riekelėmis, sumaišome su cukrumi ir citrina.
4. Iškeptą krepšelį ištepame džemu,  išdėliojame obuolių skilteles ir kepame orkaitėje, kol obuoliai suminkštės.

 

Kad tarta blizgėtų, aptekite viršų džemu. Arba galite viršų karamelizuoti – apibarstykite cukraus pudra ir dėkite atgal į orkaitę kuo aukščiau ir kepkite, kol viršus paruduos.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s