Išsiliejanti šokoladinė suflė

Visi tie išsiliejantys desertai man patys skaniausi. Seniau buvau aprašiusi lava pyragaičio receptą, bet atradau dar geresnį – lava ir suflė hibridą. Vidurys lyg karštas šokoladas, o kraštai tirpstantys burnoje. Aišku, darbo daugiau, bet tikrai verta. O kai ištraukiau iš orkaitės, suflė taip gražiai buvo pakilus, gaila, nespėjau nufotografuot. Bet kai kepsiu kitą kartą, o tikrai kepsiu, pabandysiu pagaut gražų momentą.

image

Reikės:
Pieno – 188  g.;
Miltų – 34  g.;
Sviesto – 34  g.;
Cukraus – 98  g.;
Kiaušinio trynių – 68  g. (3 vnt.);
Kiaušinio baltymų – 112  g. (5 vnt.);
Juodojo šokolado – 135  g.;
Druskos – 3 – 7  g. ;
Sviesto, cukraus indelių paruošimui.

1. Kepimo indelius gerai ištepame sviestu ir apibarstome cukrumi.
2. Sviestą sumaišome su miltais ir druska, kol neliks sausų miltų.
3. Į puodą supilame pieną, suberiame 75g. cukraus ir ant vidutinės ugnies kaitiname iki užvirimo. Suberiame miltų ir sviesto mišinį, maišome, kol masė sutirštės ir taps vientisa, įmaišome susmulkintą šokoladą. Šokoladas turi galutinai ištirpti.
4. Šokoladinę masę sumaišome su kiaušinių tryniais, įmaišome kiaušinio baltymus, suplaktus su likusiu cukrumi iki standumo. Baltymus įmaišome per tris kartus, jog neprarastų purumo.
5. Paruoštą masę supilame į paruoštus indelius ir kepame įkaitintoje 190 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-17 min., kraštai turi būti tvirti, o vidurys ganėtinai minkštas.

Skanaus!

Šaltinis – Chef steps

Reklama

Įrašo “Išsiliejanti šokoladinė suflė” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s