Žemės riešutų sviesto saldainiai (3 ingredientai!)

Esate girdėję apie “Peanut butter cups“? Aš tai labai ir daug girdėjus. Ir labai gaila, kad jų nėra Lietuvoj, nes tikrai skanūs saldainiai. Nors, iš tiesų, “Reese’s“ ar kitos firmos, ar aplamai kažkieno kito pagamintų, nei pačios manęs, nesu šių saldainių ragavus. Bet užtat aš gražiai moku įsivaizduoti, kokie jie turėtų būti skanūs.

Bet šiaip labai geri naminiai saldainiai – traškus šokoladas aplinkui, o viduj kreminis riešutų įdaras. Ir dar tik trys ingredientai, tai nieko įmantraus tikrai nėra.

image

Reikės:
Šokolado (skaniausia su juodu arba pienišku) – 100 g.;
Žemės riešutų sviesto – 3 v.š.;
Cukraus pudros – 1 v.š.

1. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Lydytu šokoladu (naudojame tik puse kiekio) ištepame saldainių formeles ir dedame į šaldiklį, kol sustings.
Jei neturite mažų formelių, naudokit keksiukų formeles.
2. Kol stingsta šokoladas, sumaišome riešutų sviestą su cukraus pudra.
Jei norite saldesnio įdaro, cukraus pudros naudokite daugiau, ir jeigu jūsų sviestas nesūdytas, šiek tiek pasūdykite.
3. Paruoštu sviestu įdarome sustingusius šokolado krepšelius, viršų apdengiame likusiu šokoladu ir vėl šaldome, kol viršus sustings.

image

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s