Greitas Napoleonas su Cappuccino kremu

Reikės:

Puodelis – 250 ml.
Sluoksniuotos tešlos – 500 g.
Pieno – 2 1/2 puod.;
Cukraus – 3/4 – 1 puod.;
Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
Tirpios kavos – 3 a.š.
Cinamono – 1/4 a.š.;
Druskos – žiupsn.;
Miltų – 3/4 puod.;
Kiaušinių – 2 vnt.;
Sviesto – 150 g.

1. Pirma pasiruošiame Cappuccino kremą – pieną supilame į puodą kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tirpia kava, druska ir cinamonu. Kaitiname, kol pašils.
Jei nemėgstat kavos, galit cinamono ir kavos nedėti – išeis skanus vanilinis kremas.
2. Per tą laiką miltus išplakame su kiaušiniais.
3. Į kiaušinių masę po truputi, pastoviai maišant, supilame karštą pieną. Perpilame masę atgal į puodą ir verdame ant silpnos ugnies, vis iš lėto maišant, kol kremas sutirštės. Nukeliame nuo ugnies, sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir maišome, kol sviestas ištirps. Vėsiname šaldytuve.
4. Kol vėsta kremas, iš sluoksniuotos tešlos plonai iškočiojame 4-5 lakštus, subadome šakute ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol lakštai išsipūs ir taps auksinės spalvos.
5. Iškeptų lakštų kraštus, jei yra noro, apipjaustome. Nuopjovas sutrupiname papuošimui.
6. Lakštus sutepame atvėsintu kremu, viršų ir kraštus padengiame trupiniais. Pyragą gerai atšaldome šaldytuve.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Greitas Napoleonas su Cappuccino kremu” komentarai: 4

  1. Ruta

    Na nezinau, bent as tai nusivyliau receptuku ir detalumo trukumu. Man pilant uzkaitinta pieno misini ant miltu+kiausiniu, (pyliau per kokius 5kartus, po truputi, daug maisant), miltai susoko i gabaliukus… Bandziau per sieteli istrint tinkama krema, o krema su gabaliukais sublendint ir per sieteli pertrinti, po to vel kaitinti,kad sutirstetu, bet kremas isejo per skystas. Manau,kad kazkas eigoje praleista. Be to, as toki plikyta krema daryciau su sviestu, kad jis laikytu forma kazkiek bent, sustingtu.. Ir teslas as sunaudojau 700g. Nes 500g pakuoteje yra du lapai po 250g, tai is dvieju lapu pyragas sunkiai superamas.. Na zodziu, as siek tiek nusivyliau, nors jau bucal apsidziaugusi,kad radau super recepta..

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Receptas yra ganėtinai detalus. Galbūt dar abejočiau tuo, jei kiti nebūtų išbandę šio recepto. Ir jiems puikiai viskas pavyko. Net improvizuoja su tuo receptu. Niekas eigoje nėra praleista. Jei gabaliukais viskas sušoko, o, sakot, tikrai pastoviai maišėt, tai arba kiaušinius su miltais blogai išmaišėt, arba pieną užvirinot ir jis buvo per karštas, todėl miltai su kiaušiniais tiesiog “iškepė“. Sviesto kreme yra 150 g. Manau, pakankamai. Kremas ganėtinai standus išeina ir taip. Neturi būti plaktos gritinėlės konsitencijos, nes kremas turi suvilgyti lakštus juk. O dėl tešlos tai aiškiai parašyta, kad plonai iškočiojame į 4-5 lakštus. Tai jei būtumėt tuos 250g. lakštus padalinus į dvi dalis, turėtumėt 4 normalius lakštus, kuriuo beliktų plonai iškočiot. Jei esat dariusi napoleoną, tai turėtumėt žinoti kokie ploni tikrojo napoleono lakštai. Galbūt ne detalumo stoka yra recepte, tiesiog nebuvo gero įsiskatymo. Kas be ko, gaila, kad neišėjo, nusivylėt ir pan.

      Patinka

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s