Orkaitėje keptos spurgos

Niekada nemėgau spurgų, išskyrus varškės. O tos mielinės dažniausiai labai nesmagiai būna aliejuotos. Bet šią savaitę sesuo iš kažkokios hipsteriškos spurginės atvežė įvairių skonių spurgų šiaip paragaut, nes jos čia kasdienis maistas ir ji iš tų erzinančių žmonių, kurie valgo dvigubai daugiau, nei reikėtų, ir sveria dvigubai mažiau, nei turėtų. Ir tos spurgos tikrai geros, nes jos purios, skanios ir ne tokios riebios. Aišku, kad jos keptos aliejuje ir viskas čia gerai, bet kažkaip pradėjau galvot, ar įmanoma be to aliejaus apsieiti. Ir pasirodo, galima. Paguglinau ir išsirinkau gražiausiai atrodančias, kas be ko, pabandžiau ir išėjo labai gerai. Šiek tiek pakeičiau tą receptą, nes todėl. Bet jei nepasitikit, šaltinyje originalas bus parašytas.

Pačios geriausios spurgos

Šios spurgos ne tik kad orkaitėje keptos, bet labai paprastai pagaminamos, nes nei tešlos nereikia minkyti. Gal ir ne tokios purios kaip tradicinės, bet purios ganėtinai ir minkštos labai. Tai ir sakau, kad jos pačios geriausios.

image

Reikės:
Puodelis – 250ml.
Kvietinių miltų – 3 3/4 puod.;
Druskos – 1 a.š.;
Cukraus – 1/3 v.š.;
Sausų mielių – 2 a.š.;
Vanilinio cukraus – 2 a.š.;
Kepimo miltelių – 3 a.š.

Kiaušinių – 4 vnt.;
Šilto pieno – 3/4 puod.;
Ištirpinto sviesto – 3/4 puod.

1. Visus sausus produktus (miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir mieles) sumaišome tarpusavyje, įmušame kiaušinius, supilame pieną, sviestą ir viską išmaišome šaukštu. Jei nelabai vientisa masė išeis, nieko tokio.
2. Tešlą uždengiame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje kilti 2-3 val.
3. Pakilusią tešlą statome į šaldytuvą mažiausiai 12 valandų (taip ją galima laikyti iki 3 parų).
4. Paruoštą tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo (apie 1cm. storio) ir su apvaliomis sausainių formelėmis išspaudžiame spurgas. Aš naudojau platų puodelį pačiai spurgai išspausti, o viduriukui stikliuką.
5. Spurgas  sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kildiname kambario temperatūroje apie pusvalandį. Pakilusias aptepame ištirpintu sviestu ir kepame įkaitintoje  200 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min.

Iškepusias spurgas galima glazūruoti šokoladu arba aptepti tirpintu sviestu ir apvolioti cinamoniniame cukruje arba cukraus pudroje.

Skanaus!

image

Šaltinis – Bigger Bolder Baking

Reklama

Įrašo “Orkaitėje keptos spurgos” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s