Gruzdintos bulvytės

Kai augi mažame miestelyje ir kartais atvažiuoji į kokį nors didmiestį, būtinai privalai aplankyti McDonald’ą, ne kitaip. Ir ne šiaip kokių tai mėsainių suvalgyt, o būtent gruzdintų bulvyčių su kola. Ir jei dar tėvų išprašai nupirkti vaikišką kompleksą, kuriame yra žaisliukas, mokantis šaudyt ar skraidyt, ar šiaip kažką padaryt, tai išvis toks mini Dysneyland’as išeina. Šiaip ne taip užaugau, bet bulvytes visdar mėgstu. Ypač, jei kavinukių meniu pamatau prie bulvyčių žodį “naminės“, iškart pasirašau. Čia ne iš meilės naminiam maistui, o iš meilės geram maistui, nes jos kitokios. Traškios išorėj, minkštos viduj, druskoj nesimaudo, o jei dar su geru Aioli patiektos, išvis labai gerai.

Bet jei namuose taip labai labai reikia bulvyčių, tai jos skanios išeina dvigubai kepant. Pirmą kartą gruzdinama ant silpnesnės ugnies, kitą kartą – ant vidutinės kažkur tai. Tiesa, labai retai aš jas kepu, nes kartais nėra laiko žaisti vien dėl bulvių tiek laiko. Bet šiaip galima po pirmo kepimo jas ir užšaldyt, o kitąkart liks tik išimt iš šaldiklio ir kelias minutes pagruzdint. O šiaip šitos bulvių lazdelės labai gerai prie naminių mėsainių valgosi, prie kokio steiko irgi skanu. O skaniausia tai, aišku, vienos.

Reikės:

  • Bulvių;
  • Aliejaus kepimui;
  • Druskos.
  1. Bulves nulupame, supjaustome lazdelėmis, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame apie pusvalandį. Pailsėjusias bulves nusunkiame ir gerau nusausiname popieriniu rankšluosčiu, turi būti labai sausos.
  2. Aliejų giliame puode įkaitiname ant silpnos ugnies, sudedame bulvių lazdeles ir kepame apie 5 min. Neturi paruduoti, turi šiek tiek suminkštėti, bet labai nedaug. Lazdeles išimame iš aliejaus ir nusausiname, paliekame atvėsti.
  3. Atvėsusias bulvytes vėl gruzdiname ant vidutinės ugnies įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrus, vėl apie 5 min. Išimame iš aliejaus, nusausiname, pagardiname druska ir patiekiame.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s