Tiramisu

Reikės:

Biskvitui / Damų piršteliams:

  • Kiaušinių – 3 vnt.;
  • Cukraus – 3 v.š.;
  • Kvietinių miltų – 4 v.š.

Biskvito sulaistymui:

  • Labai stiprios espresso kavos (visiškai atvėsintos) – 60 ml.;
  • Romo – 1 v.š. (galima ir iš viso nenaudoti).

Kremui:

  • Mascarpone sūrio – 250 g.;
  • Grietinėlės (36% riebumo) – 200 ml.;
  • Cukraus – 3 – 4 v.š.
  1. Biskvitui kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų kartu su cukrumi. Į baltymus įmaišome kiaušinių trynius ir miltus (geriau persijoti). Nepermaišome, masė turi būti vientisa, bet puri.
  2. Iš šios tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos galima išspausti pailgus damų pirštelius arba iškepti visą biskvitą. Aš kepiau visą – supyliau į didelę orkaitės skardą, išklota kepimo popieriumi, iškepiau įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 10-12 min., kol viršus tapo auksinės spalvos. Biskvitą atvėsinau ir supjausčiau į keturis vienodus stačiakampius.
  3. Biskvito sulaistymui kavą sumaišome su romu. Jei yra noro, galima šiek tiek pasaldinti.
  4. Kremui išplakame mascarpone, kartu su grietinėle ir cukrumi iki standumo.
  5. Biskvitą ar damų pirštelius sluoksniuojame su paruoštu kremu, prieš tai biskvitą sudrėkinę kava.
  6. Deserto viršų apibarstome kakava ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandom pailsėti (geriausia palikti per naktį).

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s