Baltojo šokolado lava pyragaitis

Kažkur skaičiau, kad 9 iš 10 žmonių mėgsta šokoladą, o tas dešimtas visada meluoja. Čia ne “mokslininkai teigia“, aišku. Demotyvacija pasitaikė ar kažkas panašaus. Nežinau. Žinau tik tiek, kad šokoladą aš mėgstu taip labai kaip kokių dešimt normalių žmonių kartu sudėjus. Jei kitiems tai juodas, tai baltas ar pieninis skaniausias, tai aš nedrįsčiau nei pagalvot apie tai. Myliu visus vienodai ir nuoširdžiai. O pats šokoladiškiausias desertas juk lava pyragaitis. Pasakiau tikrai ne naujieną, nes turim su juoduoju šokoladu jau, o dar ir išsiliejančią šokoladinę suflė gaminom. Priekaištų nei vienam neturiu, bet paįvairinimui atradau baltojo šokolado išsiliejantį pyragaitį. Skamba labai saldžiai. Taip ir yra. Bet ne tiek, kad paskui nieko saldaus nesinori visus metus. Šiaip labai skanus desertas. Aš su malonumu dar kartą jį pagaminčiau, bet juodojo šokolado lavos norėčiau visgi labiau. Tačiau čia skonio reikalas. Kitiems labai, net be galo be krašto labai patiko šis variantas ir sakė visada gaminti tik su baltuoju šokoladu. Nepabandęs – nesužinosi.

Lava pyragaitis

Reikės:

  • Baltojo šokolado – 200 g.;
  • Sviesto – 100 g.;
  • Cukraus – 100 g.;
  • Kiaušinių – 5 vnt.;
  • Kvietinių miltų – 100 g.;
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Sviestą ištirpiname kartu su baltuoju šokoladu. Atskirame inde kiaušinius išplakame su cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių, supilame šokolado ir sviesto masę, įmaišome miltus su druska.
  2. Keturis indelius ištepame sviestu, šiek tiek pabarstome miltais ir supilame paruoštą tešlą. Lava pyragaičius geriausia atšaldyti šaldiklyje apie 2 valandas (galima taip juos pasiruošus laikyti kad ir iki 3 mėn.).
  3. Atšaldytus pyragaičius kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min. Palietus, pyrago kraštai turi būti tvirti, o vidurys minkštas.
  4. Iškepusius pyragaičius ištraukiame iš orkaitės ir paliekame apie dvi minutes pailsėti kambario temperatūroje, vėliau – išimame iš formelių ir valgome dar karštą su ledais, plakta grietinėle ar vaisiais.

Skanaus!

Šaltinis – Sorted Food

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s