Prieskoninis obuolių pyragas

Vieną dieną peržiūrėjau tinklaraščio statistiką. Tai iš visų obuolių pyragų pirmauja labai obuolinis pyragas ganėtinai žymiai. Aišku, jis labai skanus ir labai greitai pagaminamas. Bet jei turiu laiko, visada gaminu trupininius, sviestinius obuolių pyragus. Žiauriai mėgstu juos dar šiltus ar pašildytus su anglišku padažu, ledais ar šalto riešutų pieno stikline. Ypač gardus prieskoninis obuolių pyragas, kuris ir rudeniui gerai, ir Kalėdas jau primena. 😀 O primena šiek tiek, nes jaučias apelsinas, turbūt. Kas mėgsta visokius prieskoninius dalykus, tam turėtų patikti. Receptą parašiau vienam dideliui pyragui, bet aš kepiau individualius mažus pyragėlius keksiukų formelėse, nes daug mieliau atrodo. Išėjo 6 vienetai. Jei turit tartalečių formelę ar tartos formą, kepkit jose, atrodys dar gražiau.

Reikės:

  • Kvietinių miltų – 250 g. (~1 2/3 puod.);
  • Sviesto – 150 g.;
  • Šalto vandens – 1-2 v,š.;
  • Žiupsnelio druskos.

Obuolių įdarui:

  • Obuolių – 6-7 vnt.;
  • Cukraus – 3-4 v.š. (galima ir daugiau);
  • Cinamono – 1/2 a.š.;
  • Malto imbiero – 1/2 a.š.;
  • Maltų gvazdikėlių – 1/4 a.š.;
  • Apelsino – 1vnt.
  1. Į miltus įtarkuojame šaltą sviestą, triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Į sviesto ir miltų trupinius beriame šiek tiek druskos ir, jei reikia, įpilame šalto vandens. Tešlą suminkome iki vientisos masės ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
  2. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, sudedame į puodą kartu su cukrumi, prieskoniais, apelsino sultimis ir nutarkuota žievele. Kaitiname, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos. Obuoliai išskirs savo sultis, todėl, jei atsitiko taip, kad skystis neišgaravo, obuolius perkošiame ir likusį skystį kaitiname, kol šiek tiek sutirštės, sutirštėjus, supilame vėl ant obuolių ir išmaišome. Atvėsiname.
  3. Atšaldytą tešlą padaliname į dvi dalis, vieną dalį iškočiojame ir išklojame kepimo formą, kurioje kepsime pyragą (įskaitant ir kraštus), sudedame obuolių įdarą ir viską užklojame kita iškočiotos tešlos dalimi. Kraštus prispaudžiame. Galima ant viršaus daryti ir groteles.
  4. Pyrago viršų aptepame pienu, apibarstome cinamoniniu cukrumi ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s