Karštas šokoladas

Kai pradėjau ieškoti karšto šokolado mišinio recepto, vos ne visur prašė naudoti pieno miltelius. Man toks produktas susižavėjimo visiškai nekelia ir esu tvirtai įsitikinus, kad jo vartoti aš visai nenoriu. Po to pagalvojau, kad tuos pieno miltelius ganėtinai sunku ir rasti, pati žinau Vilniuje tik vieną parduotuvę, kuri jais prekiauja. Todėl manau, kad šitas receptas parankus tiems, kurie neranda arba nenori rasti pieno miltelių, bet visgi mėgsta karštą šokoladą. Produktus galima susimaišyti, sandariai uždaryti, pastatyti į spintelę ir naudoti, kada tik norėsit karšto šokolado. Aš padariau kaip kokią dovanėlę, susluoksniavau į visai patrauklų stiklainį, surišau šiaip ne taip, kai dovanosiu, dar ir kortelę priklijuosiu su instrukcijom, kaip tą šokoladą daryti. Šalia stiklainis, pripildytas “Marshmallow“ zefyrais, kurie labai tinka prie šokolado ar kakavos. Gal, tarkim, koks gražus didelis puodelis tiktų su cinamono lazdelėmis ar candy cane ir dovana jau yra. 

Karštas šokoladas

Karštas šokoladas

Reikės:

  • Kakavos – 80 g.;
  • Cukraus pudros – 100 g.;
  • Juodojo šokolado – 150 g.

Galima įdėti:

  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Tirpios kavos – 1 a.š.;
  • Šiek tiek cinamono, malto imbiero, daugiau šokolado ir pan.
  1. Šokoladą smulkiai sukapojame arba sutarkuojame, sumaišome su likusiais produktais. Mišinį supilame į sandarų indą. Aš viską sluoksniavau stiklainyje. Pirma subėriau kakavą, vėliau cukraus pudrą, o ant viršaus tarkuotą šokoladą.
  2. Norint išsivirti karšto šokolado, pašildome puodelį pieno kartu su 2-3 v.š. paruošto mišinio ir kaitiname, kol šokoladas ištirps ir taps vientisa masė.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Karštas šokoladas” komentarai: 4

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s