Oreo triufeliai

Ne pilnos trys savaitės liko iki didžiųjų Kalėdų. Ir baisu, ir faina. Faina, nes pati gražiausia šventė, bent jau man. O baisu, kad niekam nei eilėraštuko apie senį šaltį neturiu sukūrus. Kalbant apie šeimą, tai ji didžiulė. Rimtai, žiauriai didelė, gyvena išsibarsčius po visą Lietuvą ir labai sunku visiems tinkamas dovanos išrinkti. Su draugais jau kuris laikas mažiau bendrauju, todėl net neturiu supratimo, ko būtent jiems reikia. Ir šiaip kažkaip galvoju, kad aplink mane esantys žmonės yra ganėtinai protingi, kad, jeigu kažkokio daikto reikia, jie ir įsigys jį patys be jokių problemų.  O maistas buvo ir bus tas dalykas, kuris, betkokiu atveju, susinaudos tinkamai. Rankų darbo maistas – ypač gražu vien dėl to, kad savo brangų laiką eikvoji, viską pats nuo a iki z darai ir galvoji tik apie tą žmogų, kuriam dovanosi, tai labai asmenišką dovaną galima sukurt. Man tai niekas tokių dovanų nedovanoja, nes tipo jei tu moki maistą gamint, tai jau tau tai nereikia. Bet užtat žinau puikiai, ką reiškia tokias dovanas dovanot. Smagu, galima labai visko daug prifantazuot ir prikurt kaip tik nori, o ir per kišenę ne taip skaudžiai kerta. Šiemet mano virtuvė bus kaip kokios Kalėdų senelio dirbtuvės, kaip per filmus rodo, tik be elfų. Tai iki Kalėdų labai stengsiuos vis naujų įdėjų parodyt: tiek maisto, kuris galėtų būti ant šventinio stalo, tiek maisto dovanų. Turėtų būti smagu. Čia aš ką tik surimavau? O šiandien triufeliai su “Oreo“ sausainiais. 3 ingredientai, labai viskas paprasta, skanu, beabejo. Galima ir dovanoti, ir ant Kalėdų stalo padėti arba dabar pasigaminti ir skaniai suvalgyti. Bet šiaip įdėjus į kokią nors dėžutę, tą dėžutę aprišus kaspinėliu ir padėjus geram draugui po eglute tai tikrai labai neblogai.

Reikės:

  • “Oreo sausainių“ – 250 g.;
  • Kreminio sūrio (naudojau “Philadelphia“) – 125 g.;
  • Šokolado (naudojau baltą) – 100 g.
  1. Sausainius susmulkiname iki labai smulkių trupinių, sumaišome su kreminiu sūriu iki vientisumo.
  2. Iš sausainių masės suformuojame apie 20 vienodo dydžio rutuliukų ir dedame į šaldytuvą 1-2 valandom (galima laikyti ir per naktį).
  3. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Šokoladu apdengiame paruoštus triufelius ir laikome šaldytuve, kol šokoladas sutvirtės. Kad būtų įdomiau, kai kuriuos apvoliojau šokolade ir po to pabarstukuose, dar kitus – kakavoj.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Oreo triufeliai” komentarai: 2

  1. Gryte

    Nemėgstu oreo sausainių, bet šiti triufeliai NEREALŪS! Pirmą kartą pabandžiau prieš metus, kartais dar įdedų džiovintų uogų ir volioju tiek baltam, tiek juodam šokolade + saldainiukuose/migdoluose/kokose/kakavoj. Labai rekomenduoju!

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s