Biscotti su graikiškais riešutais ir juodaisiais pipirais

Po kokio ilgo darbadienio ar šiaip norėdama ramiai pabūt, labai mėgstu visokius serialus žiūrėt. Tikrai, kad visokius, pradedant nuo kvailų komedijų ir fantastikos iki psichologinių ir ganėtinai sunkių serialų. Keista, nes į kino teatrą su mielu nenoru einu, nemėgstu filmų žiūrėt. Prisimenu, paskutinį kartą filmą žiūrėjau teatre būdama gal 15-os, kas buvo tikrai seniai, todėl kilo mintys, kad gal tas priešiškumas kino teatrui kažkoks neaiškus nesusipratimas. Todėl prieš metus buvau nusprendus pasiryžti ir pasižiūrėti filmą Kauno Akropoly. Kas blogo gali nutikti? Viskas baigėsi tuo, kad vidury filmo pradėjo kažkas pypsėt, pabudau ir supratau, kad vyksta evakuacija, nes buvo pranešta apie sprogmenį. Melagingai pranešta, aišku. Ir filmo aš taip iki galo ir nepažiūrėjau ir pagalvojau, kad gal čia kažkoks ženklas, jog man į tą kino teatrą geriau neit, jei aš nenoriu. Juokauju aš, aišku.

Bet kalbant apie serialus, patiko man labai komedija “Hot in Cleveland“, kartais lėkštas, bet bajerių gerų būdavo. Serialas baigės, o viena iš pagrindinių aktorių pradėjo vesti savo kulinarinę laidą “Valerie’s home cooking“. Kaip kokia ištikima fanė, galvojau, žiūrėsiu, bet jaučiau, kad nieko gero nebus, nes juk ji tai aktorė. Bet visgi pažiūrėjau ir pagalvojau, kad labai noriu užaugti tokia, kuriai labai gerai sekasi ne vienas amatas, nes pamačiau gyvą pavyzdį, kad tai įmanoma. Receptai tokie old school, bet patiuninguoti. Išbandžiau jau ne vieną receptą ir tikrai niam. Todėl Kalėdom nusprendžiau iškepti Biscotti su graikiniais riešutais ir juodaisiais pipirais. Man jie tokie Kalėdiški, nors laidoj valgė kartu su Affogato al Cafe. Intrigavo tie pipirai ir su drebančia ranka dėjau net vieną valgomą šaukštą jų. Ir veltui drebėjo, nes tikrai išėjo labai skanūs Biscotti, o tie pipirai malonų aitrumą priduoda. Ar galima nedėti tų pipirų? Aišku, kad galima. Ar neverta juos čia naudoti? Tikrai tikrai verta. Normalaus maisto neturėjau šiandien, nes biškuti biscotti prisivalgiau. Pamirkius į arbatą ar kavą, labai skanu.

Biscotti su graikiškais riešutais ir juodaisiais pipirais

Reikės:

Puodelis – 250 ml.

  • Kvietinių miltų – 2 3/4 puod.;
  • Sodos – 1/2 a.š.;
  • Kepimo miltelių – 1/2 a.š.;
  • Maltų juodųjų pipirų – 1 v.š.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Minkšto sviesto – 1/2 puod.;
  • Cukraus – 1 puod.;
  • Kiaušinių – 3 vnt.;
  • Nutarkuotos apelsino žievelės – 2 a.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Smulkintų graikiškų riešutų – 1 1/2 puod. (apie 15o g.)

P.s. receptas reikalauja 1 1/2 a.š. vanilės ekstrakto ir 1/4 a.š. migdolų ekstrakto. Aš nenaudojau, todėl pakeičiau 1 a.š. vanilinio cukraus. 

  1. Kvietinius miltus persijojame kartu su soda ir kepimo milteliais. Įmaišome maltus juoduosius pipirus ir druską.
  2. Kitame inde išplakame sviestą su cukrumi iki purumo (apie 7 min.). Po vieną, vis plakant, įmušame kiaušinius ir gerai išplakame, dedame apelsino žievelę ir vanilinį cukrų (arba vanilės ir migdolų ekstraktą), išmaišome, įmaišome ir sausų ingredientų mišinį kartu su riešutais.
  3. Tešlą krečiame ant maistinės plėvelės, susukame ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui (aš palikau per naktį, irgi gerai).
  4. Pailsėjusią tešlą padaliname į dvi dalis, suformuojame du pailgus, apie 30 cm. ilgio kepalėlius  ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 35 min., kol gražiai apskrus. kepalėlius geriau dėti į atskiras skardas arba tolokai vienas nuo kito, nes kepdami šiek tiek išsiplės. Iškepus, atvėsiname.
  5. Atvėsintus du gigantiškus sausainius supjaustome 2 cm storio riekelėmis, išdėliojame ant kepimo skardos ir vėl dedame į orkaitę apie 15-20 min., kol gražiai apskrus.

Sausainius atvėsiname ir valgome, arba nevėsiname, valgome dar karštus ir džiaugiamės šviežiais, ką tik iškeptais sausainiais. Bet šiaip atvėsintus sausainius aš sudėjau į sandarų indą ir taip jie gražiai išsilaikys apie savaitę, todėl tikrai galima juos anksčiau išsikepti, o Kalėdoms gražiai supakuoti ir kažkam padovanoti.

Skanaus!

Šaltinis – Food Network

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s