Kalėdinis “Brownie“ mišinys

Reikės:

Puodelis – 250 ml.

  • Kvietinių miltų – 1 1/4 puod.;
  • Kepimo miltelių – 1 1/4 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Kakavos – 1/2 puod.;
  • Cukraus – 3/4 puod.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Rudojo cukraus – 3/4 puod..
  1. Miltus sumaišome kartu su kepimo milteliais ir druska. Cukrų – su vaniliniu cukrumi.
  2. Į stiklainį (maždaug 1l. talpos, galima ir didesnį) sluoksniuojame produktus. Aš pirmiausiai bėriau miltus, vėliau kakavą, cukrų ir rudąjį cukrų.

Dabar tai paprasto braunio mišinys ir nėra jis blogas. Bet jei jau jis Kalėdinis, turi būti šventiškai patiuninguotas.

Galima naudoti:

  • Riešutus (graikiškus, anakardžių, lazdynų ir pan.);
  • Smulkintus irisinius saldainius;
  • Smulkintą šokoladą;
  • Džiovintus vaisius (ypač tinka vyšnios ir spanguolės);
  • “Marshmallow“ zefyrus;
  • Traiškytus krekerius;
  • “M&M’s“ saldainius (labai gražiai ir spalvingai atrodo, beje);
  • Traiškytus “Candy cane“ saldainius;
  • Kokosų drožles.

Aš dėjau anakardžio riešutus, pienišką ir baltą smulkintą šokoladą, traiškytus krekerius ir “Marshmallow“ zefyrus, kurie buvo labai dideli, tai juos supjausčiau ir apvoliojau cukraus pudroje, kad nesuliptų tarpusavy. Keistai tie krekeriai čia atrodo, bet labai gerą tekstūrą duoda. Tik jei traiškysit, nepersistenkit, nes žmogus, kuris keps šį pyragą, viską gerai turės išmaišyt ir vien nuo maišymo krekeriai susismulkins patys.

Viskas. Sudėjus tai, ką norim ir kas skanu, galima užsukti stiklainį, visaip jį išpuošti ir priklijuoti kortelę, kurioje parašyta gaminimo instrukcija.

Reikės:

  • Stiklainio “Brownie“ mišinio;
  • Ištirpinto sviesto – 125 g.;
  • Kiaušinių – 3 vnt.

Visą mišinį suberti į dubenį, supilti sviestą ir įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti, supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje 20-25 min.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Kalėdinis “Brownie“ mišinys” komentarai: 6

    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Labai smagu! 🙂 Naudojau tokius, vadinamus “Graham crackers“. Pilnagrūdžiai plokšti krekeriai. Lietuviškose parduotuvėse būna, bet ne visada ir ne visur. Todėl galima ir paprastus krekerius naudoti, net ir pasūdytus, nes druska su šokoladu labai dera 🙂

      Patinka

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s