Purus varškės apkepas

Varškės ir sūrio patiekalai man patys skaniausi. O varškės apkepą tai išvis dievinu. Ypač, kai būna toks lengvas ir purus kaip koks suflė. O šis tikrai toks. Pusryčiams tinka, pietums, vakarienei irgi, net ir desertui. Galima sakyti, kad visai ir sveikas patiekalas. Kartais, kai reikia pailsėt nuo visokių košių, apkepą išsikepu vakare ir palieku atvėsti per naktį, ryte pasišildau ir valgau pusryčiams. Skaniausias su trintomis braškėmis, bent jau man. Vienaip ar kitaip, labai nostalgiška ir labai gardu. 

Reikės:

  • Varškės – 500 g.;
  • Kiaušinių – 5 vnt.;
  • Cukraus – 6-7 v.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1/2 a.š.;
  • Kefyro (galima ir pieną naudoti) – 250 (1 puod.);
  • Manų kruopų – 125 g. (3/4 puod.);
  • Žiupsnelio druskos.
  1. Manų kruopas užpilame kefyru ir paliekame išbrinkti.
  2. Kitame inde iki purumo išplakame kiaušinių baltymus kartu su žiupsneliu druskos.
  3. Į išbrinkusias manų kruopas sudedame kiaušinių trynius, suberiame cukrų su vaniliniu cukrumi, sukrečiame varškę ir gerai išmaišome, įmaišome ir kiaušinių baltymus. Šiaip, jei mėgstat vientisesnį apkepą, varškę reikėtų prieš tai pertrinti.
  4. Kepimo indą ištepame sviestu, apibarstome džiuvesėliais (džiuvesėliai nebūtini) ir supilame paruoštą tešlą. Apkepą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min.

Skanaus!

Purus varškės apkepas

 

Reklama

Įrašo “Purus varškės apkepas” komentarai: 6

  1. Atgalinis pranešimas: Tobulas varškės apkepas | Cooking Irony

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s