Sausainiai “Sniego gniūžtės“

Vėl sausainiai, vėl Kalėdiniai. Atrodo kaip kokios gniūžtės ir  jie su anakardžio riešutais, spanguolėmis ir baltuoju šokoladu, kas, man atrodo, pakankamai Kalėdiška. Jau su Kalėdiniais saldumynais einam link galo, bo labai jau saldu pas mane namuose. Pusryčiams tinginys, pietums pyragas, o vakarienei sausainiai. Nesiskundžiu, bet nenoriu skriausti drabužių taip žiauriai. Bet šiaip šių sausainių tešlą pasidariau, suformavau rutuliukus, pusę porcijos iškepiau, o likusius užšaldžiau. Užšaldytus kepsiu Kalėdų rytą, sausainiai, nesvarbu, kokie, patys skaniausi šviežiai kepti. Galit ir Jūs taip daryti, jei griežtokai planuojatės švenčių laiką kaip ir aš, arba jei matot, kad Jums tų sausainių bus per daug. 

Reikės:

  • Kambario temperatūros sviesto – 225 g.;
  • Cukraus – 100 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kvietinių miltų – 300 g.
  • Žiupsnelio druskos.
  • Anakardžio riešutų – 100 g.;
  • Džiovintų spanguolių – 100 g. ;
  • Baltojo šokolado – 100 g.;
  • Cukraus pudros.
  1. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Suberiame miltus su druska ir viską gerai išmaišoma. Tešla neturi būti kieta, kurią įmanoma maišyti šaukštu.
  2. Pasmulkiname riešutus ir šokoladu. Spanguoles, riešutus ir šokoladą įmaišome į sviestinę masę. Viską suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandai.
  3. Iš pailsėjusios tešlos formuojame norimo dydžio rutuliukus, sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame įkaitintoje 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 15min.. Jei sausainio viršus, palietus, yra tvirtas, vadinasi, jis yra iškepęs.
  4. Sausainius atvėsiname ir apvoliojame cukraus pudroje.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s