Foccacia su vyšniniais pomidorais, alyvuogėmis ir feta sūriu

Jau rašiau Facebook’e, bet vis tiek noriu pasveikint tuos, kurie ten manęs neseka. Su šventėmis. Su praėjusiomis ir dar artėjančiomis. Bent jau man, kai praeitos Kalėdos buvo labai nenusisekusios, tai šios buvo labai geros. Tikiuos, pas Jus taip pat buvo gerai. Aišku, reikia pakalbėti apie maistą, nes jei nekalbėsiu apie maistą, jokia Cooks nebūsiu, o tik apie nesamones blevyzgojanti boba. Taigi, kaip ir buvau rašius, gaminau ilgo kepimo kiaulieną, vištieną su spanguolėmis, o vegetarams pupelių ir pievagrybių paplotėlius su pelėsiniu sūriu. Buvo skanu, bet kai normaliai padirbėsiu su receptais ir nufotografuosiu, įkelsiu. Kadangi esu pasikėlus ir noriu pasirodyti, kaip aš viską moku, per šventes duoną kepiau pati. Ir brioche bandeles, ir Foccacia. Šiltos Brioche labai tiko prie kiaulienos, o šią duoną galėjom valgyt su labai skaniu brendžio ir kepenėlių paštetu arba humusu bei spanguolių ir obuolių prieskoniniu čatniu. Duona skani ir be visokių čatnių ir paštetų, bo minkšta kaip koks pyragas. Ir, man atrodo, tai gražiausia mano iškepta duona išvis. O tai reiškia daug, nes duoną kepu pastoviai. Aš nežinau, kodėl žmonės, kai kažkas žiauriai patinka, sako “tai kažkas TOKIO“, bet naminė duona tikrai yra kažkas TOKIO. 

Foccacia su vyšniniais pomidorais, alyvuogėmis ir feta sūriu

Reikės:

  • Kvietinių miltų – ~500 g.;
  • Druskos – 2 a.š.;
  • Sausų mielių – 2 a.š.;
  • Alyvuogių aliejaus – 3 v.š.;
  • Vandens – 325 ml.;
  • Vyšninių pomidorų (sunaudojau visą indelį, apie 250 g., galima mažiau/daugiau);
  • Feta sūrio – 100 – 150 g.;
  • Alyvuogių be kauliukų – sauja;
  • Rozmarino šakelės (galima naudoti džiovintą).
  1. Vandenį sumaišome su aliejumi ir mielemis, po truputį beriame miltus ir viską maišome šaukštu. Kai šaukštu jau sunku maišyti, suberiame druską, dar šiek tiek miltų ir suminkome elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą. Miltus beriame po truputį tam, kad jų nepadaugintume, o druską beriame vėliau, kad nenuslopintų mielių. 
  2. Paruoštą tešlą galime padalinti į dvi dalis ir kepti du mažus kepalėlius arba iš visos normos iškepti didelį duonos kepalą. Tešlą dedame į gausiai aliejumi išteptą formą ar formeles, ištampome norimos formos kepalėlius, uždengiame folija ar maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje 1-2 h. pakilti.
  3. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau, sūrį supjaustome kvadratėliais, rozmariną aptepame aliejumi (jei naudojat džiovintą, to daryti nereikia. Aliejus skirtas tam, kad žolelė išskirtų aromatą ir nesudegtų).
  4. Iškilusius duonos kepalėlius aptepame alyvuogių aliejumi, ant viršaus išdėliojame feta sūrį, pomidorus, alyvuoges ir rozmariną. Visus ingredientus reikėtų šiek tiek įspausti į duoną, kad gerai laikytųsi. Iki tobulumo, pomidorus galima apibarstyti druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Paruoštą duoną vėl uždengiame folija ir kepame įkaitintoje 200 laispnių karščio orkaitėje apie 20 min. Po 20 min. kepimo nuimame folija ir kepame, kol duona gražiai paruduos.

Iškepusi duona labai skani ką tik iškepus. Bet, atvėsinus, reikėtų sandariai laikyti, kad nesudžiūtų.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s