Citrininė vištiena su ryžiais

Reikės (puodelis – 250 ml.):

  • Svogūno;
  • Česnako – 2 skilt.;
  • Morkų – 1-2 vnt.;
  • Džiovinto čiobrelio – 2 a.š.;
  • Ilgagrūdžių ryžių – 1 puod.;
  • Sultinio – 1 1/2 puod.;
  • Vandens – 1/2 puod.;
  • Druskos, pipirų.

Vištienai:

  • Vištienos (naudojau krūtinėlę) – apie 1 kg., galima šiek tiek mažiau;
  • 1 didelės citrinos;
  • Česnako – 3-4 skilt.;
  • Džiovinto čiobrelio – 2 a.š.;
  • Druskos, pipirų.
  1. Vištieną susipjaustome norimo dydžio gabalėliais. Tinka ir ploni kepsneliai, ir kubeliais pjaustyta vištiena.
  2. Česnaką susmulkiname, nutarkuojame visos citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis, česnaką ir citriną sumaišome su vištiena, pagardiname čiobreliu ir druska bei pipirais. Paruoštą mėsą dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis pusvalandžiui arba per naktį.
  3. Pasimarinavusią vištieną išimame iš marinato (likusio marinato neišpilame), nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir apkepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol lengvai apskrus.
  4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, įpilame dar šiek tiek aliejaus ir apkepame smulkintą svogūną, česnaką ir tarkuotas ar smulkiai pjaustytas morkas.
  5. Į apkeptas daržoves suberiame ryžius, supilame likusį marinatą, vandenį su sultiniu, pagardiname čiobreliu, druska ir pipirais, viską permaišome ir užviriname.
  6. Užvirinus, ant viršaus sudedame apkeptą vištieną, keptuvę uždengiame dangčiu ir verdame ant vidutinės ugnies, kol nebeliks skysčio ir ryžiai bus išvirę. Jei skysčio neliko, bet ryžiai visdar kieti, įpilame šiek tiek daugiau karšto vandens ar sultinio ir vėl kaitiname.
  7. Išvirus, 5-10 min. leidžiame pailsėti ir po to valgome. Su gaiviomis salotomis labai tinka.

Skanaus!

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s