Kartoju labai labai seną daržovių sriubos receptą. Kiekius iki dabar tokius pačius naudoju, tik gaminu šiek tiek kitaip – taisyklingiau, sakyčiau. Bet šiaip tai geras, laiko patikrintas receptas.
Reikės:
- Morkų – 5 vnt.;
- Bulvių – 5 vnt.;
- Svogūnų – 2 vnt.;
- Česnako – 3 skilt.;
- Sultinio (daržovių, vištienos ar kt.) – 1 l.;
- Sviesto – 2 v.š.;
- Rūkytos paprikos miltelių – 1 a.š.;
- Druskos, pipirų – pagal skonį;
- Grietinės, grietinėlės (nebūtina).
- Nuskutame morkas ir bulves. Supjaustome kubeliais. Daržoves sudedame į puodą, pilame trečdalį turimo sultinio. Verdame, kol daržovės suminkštės.
- Per tą laiką svogūnus ir česnako skilteles susmulkiname, apkepame įkaitintoje keptuvėje ant sviesto iki auksinės spalvos. Visą keptuvės turinį sudedame į puodą, kuriame verda daržovės.
- Išvirusią sriubą sutriname blenderiu iki tyrės. Į tyrę, kaitinant ant mažos ugnies ir pamažu maišant, supilame likusį sultinį. Paverdame dar kelias minutes. Sriubą pagardiname druska, maltais pipirais, rūkyta paprika.
- Jei norisi kreminės sriubos, galima įpilti šiek tiek grietinėlės ar grietinės. Skaniai valgosi su duonos skrebučiais (Duoną supjaustome kubeliais, sumaišome su trupučiu aliejaus ar tirpintu sviestu ir apskrudiname orkaitėje).
Skanaus!s
Reklama
‘Kadras’ ir patiekimas puikus!
PatinkaPatinka
Kaip smagu 🙂 Ačiū!
PatinkaPatinka