Trinta daržovių sriuba

Trinta daržovių sriuba

Kartoju labai labai seną daržovių sriubos receptą. Kiekius iki dabar tokius pačius naudoju, tik gaminu šiek tiek kitaip – taisyklingiau, sakyčiau. Bet šiaip tai geras, laiko patikrintas receptas.

Reikės:

  • Morkų – 5 vnt.;
  • Bulvių – 5 vnt.;
  • Svogūnų – 2 vnt.;
  • Česnako – 3 skilt.;
  • Sultinio (daržovių, vištienos ar kt.) – 1 l.;
  • Sviesto – 2 v.š.;
  • Rūkytos paprikos miltelių – 1 a.š.;
  • Druskos, pipirų – pagal skonį;
  • Grietinės, grietinėlės (nebūtina).
  1. Nuskutame morkas ir bulves. Supjaustome kubeliais. Daržoves sudedame į puodą, pilame trečdalį turimo sultinio. Verdame, kol daržovės suminkštės.
  2. Per tą laiką svogūnus ir česnako skilteles susmulkiname, apkepame įkaitintoje keptuvėje ant  sviesto  iki auksinės spalvos. Visą keptuvės turinį sudedame į puodą, kuriame verda daržovės.
  3. Išvirusią sriubą sutriname blenderiu iki tyrės. Į tyrę, kaitinant ant mažos ugnies ir pamažu maišant, supilame likusį sultinį. Paverdame dar kelias minutes. Sriubą pagardiname druska, maltais pipirais, rūkyta paprika.
  4. Jei norisi kreminės sriubos, galima įpilti šiek tiek grietinėlės ar grietinės. Skaniai valgosi su duonos skrebučiais (Duoną supjaustome kubeliais, sumaišome su trupučiu aliejaus ar tirpintu sviestu ir apskrudiname orkaitėje).

Skanaus!s

Reklama

Įrašo “Trinta daržovių sriuba” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s