Beprotiškai skanus varškės pyragas

Šiandien šis pyragas išmušė iš vėžių visiškai. Ne tik dietos vėžių, bet kaip jis man nesipjaustė! Ech. Atpjoviau gabalėlį – negražu, tada bandžiau dar ir dar ir dar kartą, kol visą pyragą supjausčiau, o gero nei vieno gabalėlio nebuvo. Jo išorė tokia trapi, o įdaras žiauriai purus, pjaustydama net girdėjau, kaip spragsi oro burbuliukai jame. Kažkaip keistai pasakiau. Bet čia rimtai.

Aš visada sakau, kad nereikia man omarų, triufelių ar dar kažko fancy, kad maistas būtų beprotiškai skanus. Beprotiškai skanu tada, kai valgai ir tau nieko netrūksta, viskas atrodo taip paprasta, bet taip teisinga, subalansuota. Šis pyragas toks. Trapumas nuo sviestinio pagrindo, kremiškumas bei purumas nuo varškės įdaro ir traškumas nuo viršuje esančio trupinių sluoksnio. Lengvai saldus, valgomas ir šiltas, ir šaltas. Tiksliau, valgiau, kol šiltas, o kai jau pradėjo vėsti, irgi gerai buvo. 😀 

Reikės:

  • Sviesto – 150 g.;
  • Kvietinių miltų – 300 g.;
  • Cukraus – 100 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Grietinės – 2 v.š.;
  • Kiaušinio trynio – 1 vnt.;
  • Kepimo miltelių – 1 a.š.;
  • Žiupsnelio druskos.

Varškės įdarui:

  • Kreminės varškės – 500 g.;
  • Cukraus – 150 g.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Manų kruopų – 2 v.š.;
  • Kiaušinių trynių – 3 vnt.;
  • Kiaušinių baltymų – 4 vnt.;
  • Šlakelis citrinos sulčių.
  1. Miltus sumaišome su šaltu, kubeliais pjaustytu sviestu ir triname tarp pirštų, kol neliks didelių sviesto gabalėlių. Įmaišome cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Atsimatuojame paruoštų trupinių vieną puodelį  (puodelis – 250 ml.) ir atsidedame į šalį. Į likusių trupinių dalį įmaišome kepimo miltelius, įmušame kiaušinio trynį, sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Trupinius ir tešlą dedame į šaldytuvą, kol paruošime varškės įdarą.
  2. Varškę išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniais ir manų kruopomis. Atskirame inde kiaušinių baltymus apšlakstome šlakeliu citrinos sulčių ir išplakame iki purumo, įmaišome į varškės ir trynių masę.
  3. Tešlą iškočiojame, tiesiame į kepimo formą, kuri patepta sviestu ar išklota kepimo popieriumi, suformuojame aukštus šonus, supilame varškės įdarą, nupjauname ar užlenkiame tešlos kraštelius, ant viršaus tolygiai paskirstome trupinius. Man pyragas gražiai nesipjaustė, nes nupjoviau tešlos kraštelius, susmulkinau ir uždėjau ant trupinių, o kadangi įdaras toks orinis, tai tie gabalėliai ir trukdė pjaustyt. Siūlyčiau paprasčiausiai juos užlenkti.
  4. Paruoštą pyragą kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie valandą. Jei per greitai ruduoja viršus, uždengiame folija.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Beprotiškai skanus varškės pyragas” komentarai: 5

  1. Ieva

    Nerealiausias! Kolektyvas jau prarijo, zagsejo is malonumo. Dabar kepa brangiausiajam 🙂 nes prakeike uz pirmo isnesima i darba 😀 pazadejau jam visa personaliai 🙂 pats nerealiausias varskes pyragas is milijono isbandytu 🙂

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s