Vanilinė suflė

Ir vėl juodam fone. 😀 Turbūt, šiek tiek tai tęsis, nes dabar vyksta namuose tvarkymai, nėra nei gero kampo, nei apšvietimo, todėl nelabai galiu kažką kitaip pasiūlyt. Nors man visai tas tamsumas gražu, viskas labiau PRO atrodo. Na, nesvarbu. Šiandien pagaminau labai PAPRASTĄ desertą – suflė. Taip, taip, paprastą ir šių žodžių neatsiimsiu nors tu ką. Kai pradžioje mokinaus ją kepti, nebūčiau nei iš tolo apie paprastumą pasakiusi –  iškyla netolygiai, kažkokie nesimpatiški kraštai, o, išėmus iš orkaitės, greitai subliukšta. Ir šiaip skonis kaip saldžios kiaušinienės, ew. Bet ne receptai, ne orkaitė ir ne aplinka kalta buvo, o smulkios, žioplos klaidos ir viskas. Šiaip bėgimo nekenčiu, pripažinsiu, bet kai reikia ką tik iškepusią suflė nešti nufotografuoti, tai bėgu kaip kokia super woman. Suflė yra debesėlis, kuris laikui bėgant, leidžiasi ir nieko tu jai nepadarysi, todėl valgyti ją reikia tuoj pat ir ne kitaip. Svečiams aš dažniausiai jos nedarau, gaminu šokoladinę išsiliejančią suflė, nes ji tokia įspūdingesnė. Vanilinė man labiau kasdieniška, kai norisi kažko saldaus, greitai pagaminamo, o namie nėra pernelyg įmantrių produktų. Aišku, juokingai skamba “kasdieniška suflė“, atrodo visai nelogiška. Bet juk smagu sau gaminti skaniai. 

Reikės:

  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Cukraus – 3 v.š.;
  • Vanilinio cukraus – 1 a.š.;
  • Kvietinių miltų – 2 v.š.;
  • Pieno – 200 ml.;
  • Sviesto – 2 v.š.;
  • Žiupsnelio druskos.;
  • Sviesto ir cukraus (formelėms).
  1. Į puodą supilame pieną, sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, užviriname. Karštą mišinį supilame ant miltų ir maišome iki vientisumo, įmaišome kiaušinių trynius. Jei masė ne vientisa ir jaučiasi gumulėliai, sublenderiuojame arba pertriname per sietelį.
  2. Atskirame dubenyje kiaušinių baltymus kartu su žiupsneliu druskos išplakame iki labai standžių putų. Baltymus įmaišome į trynių ir pieno masę.
  3. Formeles (4 ramekinus) gerai ištepame sviestu, apdengiame cukrumi. supilame paruoštą tešlą iki pat viršaus. Išlyginame viršų (perbraukiame su mentele), nuvalome kraštus, kad suflė galėtų iškilti, ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min. Aš mėgstu kepti be jokio vėjelio, kad lengvai, lėtai kiltų. Bet čia turbūt ir nuo orkaitės gali priklausyti.

Pabandykit su ledais, labai tinka.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Vanilinė suflė” komentarai: 2

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s