Veršienos mėsainis su viskyje karamelizuotais svogūnais

Tam tam taaaaam! Vėl susitikau su mėsainiais. Ilgai nesimatėm. Taip tiksliai skaičiuojant, tai užvakar. 😀 Bet tik gaminau, o ne valgiau. Ir vakar atsitiko taip, kad gavau veršienos nugarinės. Labai graži mėsa, buvo gaila kapot, bet steiko nesinorėjo kažkaip. Aha, kapoti – taip taip, su tokiu aštriu Chuck’o Noriss’o peiliu, o ne malti kokia nors girgždančia babytės mėsmale. Kapojimas laiko šiek tiek užima, nes reikia tai atlikti ganėtinai smulkiai, bet tikrai verta ir skirtumas didžiulis, toks didžiulis kaip ir šis burgeris. Aišku, galima ir maltą mėsą naudoti, bet tai ką žinau. Pusės bajerio nebelieka iš karto. Mėsą šįkart pilnai iškepiau, tą prasme, well done, bet buvo labai sultingas paplotėlis vistiek. Aišku, nesausinau orkaitėje aš jos, pilnai iškepiau ir ne daugiau. Tai va. Pats burgeris švelnus, šiek tiek pikantiškas, toks paprastas, bet teisingas. Patinka man maistas, kuris tirpsta burnoje ir viskas kartu dera – ingredientų mažai, neperkrauta, bet tuo pačiu visko užtenka. Gerai gyvenu. O kaip Jūs?

Reikės (vienam burgeriui):

  • Veršienos (arba jautienos) – 150 – 200 g.;
  • Druskos, pipirų;
  • Bandelės;
  • Pomidoro;
  • Gražgarsčių;
  • Sūrio (fermentinio, čederio);
  • Karamelizuotų svogūnų;
  • Sviesto.

Viskyje karamelizuotiems svogūnams (užtenka ~4 mėsainiams):

  • Svogūnų – 2 vnt.;
  • Sviesto – 2 v.š.;
  • Viskio (galima naudoti ir brendį) – 50 – 100 ml.;
  • Žiupsnelio druskos, cukraus.
  1. Mėsai: Labai smulkiai sukapojame veršieną, pasūdome ir pagardiname pipirais, gerai išminkome. Minkyti mėsą reikia tam, kad geriau suliptų ir kepant nesubyrėtų. Iš paruoštos mėsos suformuojame paplotėlį ir dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime svogūnus. Pailsėjusį mėsos paplotėlį apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, ant viršaus uždedame gabalėlį sūrio ir pabaigiame kepti orkaitėje.
  2. Karamelizuotiems svogūnams: svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais ir kepame ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Čia reikėtų nepatingėti ir sąžiningai bei ilgai kepti, kad svogūnai net saldūs taptų. Į svogūnus beriame šiek tiek druskos ir cukraus, viską užpilame viskiu ir nugariname, kol neliks skysčio. Viskio kiekis priklauso nuo to, kiek norėsit jo skonį pajusti. Aš mėgstu pilti visus 100 ml., bet galit ir mažiau, aišku.
  3. Mėsainiui: Bandelę perpjauname horizontaliai pusiau ir vidines puses apskrudiname įkaitintoje keptuvėje su ištirpinto sviesto gabalėliu. Ant apatinės bandelės pusės dedame saujelę gražgarsčių, uždedame veršienos paplotėlį, ant viršaus krečiame gerą šaukštą karamelizuotų svogūnų, išdėliojame pomidoro griežinėlius (pomidorus lengvai pasūdome) ir viską užvožiame viršutine bandelės puse.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Veršienos mėsainis su viskyje karamelizuotais svogūnais” komentarų: 1

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s