Avižiniai batonėliai su žemės riešutų sviestu ir medumi

Turbūt visi žino granolą ir jos batonėlius. Jei nesat gaminę, tai tikrai pirkot. Dažniausiai aš jų nusiperku ir įsimetu į rankinę, kartu su mėtinėmis pastilėmis ir buteliuku mineralinio man jie būtinas dalykas turėt visada. Aišku, esu gaminusi su kondensuotu pienu, su medumi, sumaišydavau su avižiniais dribsniais, riešutais ir džiovintais vaisiais, viską kepdavau orkaitėje. Skanu, viskas gerai. Susipjaustydavau į batonėlius, vietoj deserto valgydavau arba susipakuodavau ir nešdavausi kažkur. Bet labai jau man patinka riešutų sviestas. LABAI. Žemės riešutų sviesto saldainius myliu žiauriai, todėl man šie batonėliai patys pačiausi. Jei kam rūpi, tai čia be cukraus ir visai net kepti nereikia. Galima įsimaišyti kokių nors džiovintų vaisių ar kapoto juodojo šokolado, bet aš mėgstu palikti taip, kaip yra. Paprastas, greitai pagaminamas desertas. Pasakiškai tinka prie juodos kavos ar kokios nors skanios arbatos, tikrai.

Reikės:

  • Avižinių dribsnių – 400 g.;
  • Medaus – 4-5 v.š.;
  • Žemės riešutų sviesto – 4 v.š.
  1. Jei medus kietos konsistencijos, šiek tiek jį pašildome.
  2. Sumaišome medų kartu su avižomis ir žemės riešutų sviestu, masė neturi būti biri – paėmus saują mišinio ir suspaudus, turi tvirtai laikytis. Jei taip neatsitiko, dėkit daugiau medaus ar riešutų sviesto.  Visą masę sukrečiame į maistine plėvele ar kepimo popieriumi išklotą skardelę, šiek tiek paslėgiame ir dedame į šaldytuvą per naktį. Man tai jie skaniausi antrą arba trečią dieną, kažkodėl.
  3. Prieš valgant, supjaustome norimo dydžio batonėliais.

Skanaus!

Reklama

Įrašo “Avižiniai batonėliai su žemės riešutų sviestu ir medumi” komentarai: 2

  1. Elzė

    Kokius dribsnius naudojote? Ilgo virimo ar greito? Naudojau ilgo virimo dribsnius (old fashion) ir nesusiklijavo 😦 naudojau jų netgi dvigubai mažesnį kiekį, riešutų svieto ir medaus teko dėti kiek nurodyta jūsų recepte, gal net dr daugiau, ir vis vien nesusiklijavo 😦

    Patinka

    Atsakyti
    1. Sigita Cooks Įrašo autorius(-ė)

      Naudojau ilgo virimo. Jei kiekių pakanka, galbūt masė per šalta. Tiesiog pabandykit pašildyti šiek tiek masę (kad ir mikrobangų krosnelėje), nedaug labai, kol tik riešutų sviestas ir medus šiek tiek atitirps ir viskas. Galbūt tada klijuosis. 🙂

      Patinka

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s